Alsaský Flammkuchen
Autor receptu: zlota1
4 porcie |
60 minút príprava |
15-20 minút na 250 °C |
Postup- Múku a droždie zmiešame.Do vody pridáme soľ a olej a postupne prilievame do suchej zmesi.Vypracujeme cesto,ktoré by malo odpočívať minimálne hodinu,ideálne je však 3 hodiny v chlade.
- Cesto roztlačíme dlaňou a rozvaľkáme natenučko,aspon dva-tri krát po sebe rozvalkať a zvovu zhrnúť,cesto bude vláčnejšie a ostane chrumkavé.
- Trúbu predhrejeme na 250st,musí byť naozaj horúca.Cesto rozvaľkame na hrúbku cca 2-3mm a natrieme naň creme fraiche.Slaninku a cibuľu nakrájame na malé kocky,množstvo nechám na vašej chuti.posypeme po natretom ceste.Vložíme do horúcej trúby a pečieme dozlatova 15-20 min.Po upečení je cesto chrumkavé ako krekry a ozaj chutné.Dobrú chuť.Chutnou obmenou je aj syr.
|