Pečené morčacie prsia plnené kuriatkami zabalené v čepcovej blane fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 11. augusta 2013

Dnes sme mali vynikajúci obed. Odložila som si počas hubárskej sezóny kuriatka do mrazničky.Použila som ich na plnku do morčacích pŕs.Naplnené morčacie prsia som Zobraziť celý popisDnes sme mali vynikajúci obed. Odložila som si počas hubárskej sezóny kuriatka do mrazničky.Použila som ich na plnku do morčacích pŕs.Naplnené morčacie prsia som potom zabalila do čepcovej blany a upiekla na panvici..mám rada plnené morčacie prsia a robím ich často s rôznymi plnkami..

40 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
100 g
2 ks
1 ks
50 g
podľa chuti
 štipka
1 PL
1 ks
1 strúčik
príloha:




Postup

  1. 1

    Morčacie prsia som umyla, osušila a urobila z nich veľlký plátok, ktorý som následne vyklepala...osolila, posypala mletým čiernym korením a umiestnila do stredu plnku..

    Pečené morčacie prsia plnené kuriatkami zabalené v čepcovej blane (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    plnka: namočené rohlíky so vyžmýkala, pridala som kuriatka, soľ, korenie, pokrájanú cibuľu, pokrájaný cesnak a vajce..

    Pečené morčacie prsia plnené kuriatkami zabalené v čepcovej blane (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    potom som naplnené prsia zrolovala a zabalila do čepcovej blany..

    Pečené morčacie prsia plnené kuriatkami zabalené v čepcovej blane (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    na panvicu som dala lyžicu bravčovej masti a naplné prsia som na nej sprudka opiekla, aby sa zatiahli..

    Pečené morčacie prsia plnené kuriatkami zabalené v čepcovej blane (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    preložila som ich na hlbšiu panvicu, vyliala na ňu aj výpek a piekli sa 40 min. na miernom ohni...upečené som nechala vychladiť, aby sa dali pekne pokrájať...pokiaľ sa prsia piekli, uvarila som si ako prílohu ryžu a j zemiaky..zemiaky po uvarení som poliala cibuľkou opraženou na masti do ktorej som nakrájala petrželenovú vňať a pridala štipku červenej papriky...podávala som toto ohromné jedlo so zeleninovým šalátom..

    Pečené morčacie prsia plnené kuriatkami zabalené v čepcovej blane (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    a nezostáva iba popriať vám dobrú chuť..

    Pečené morčacie prsia plnené kuriatkami zabalené v čepcovej blane (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

stacy77777
krásny obed Izka,Margaretka ma predbehla,myslela som presne na to isté,keď som zbadala fotku
mesiar50
Tvoje jedlo vyzerá naozaj vynikajúco.Určite tak aj chutil...nepochybujem o tom
afataga
tak to uz hej, to by som si dala povedat, nadhera :-)
danda3
Tak takýmto obedom by som veru neodolala, paráda.♥
bobarka
Vysvetlite mi, prosím, čo je čepcová blana. Ďakujem.
izabella929
@bobarka.. čepcová blana, alebo tuková blana sa nachádza medzi črevami ošípanej..vyzerá to ako záclona,do ktorej sa zabalí mäso a v nej sa pečie...upečené mäso zostane šťavnaté a chrumkavé..možno sa to dá kúpiť aj v obchode...ja mám dodávateľa mäsa a mäsových výrobkov z farmy a tam si to objednávam..ak chceš viidieť, zadaj si do googla..tuková blana, tukový čepiec...uvidíš, ako to vyzerá...ja zvyknem do toho zabaliť panenku plnenú klobásovým mäsom...je to vynikajúca chuť...inak mám tu v mojom albume aj tieto recepty a tiež balím do nej mleté mäso na fašírku...
kika1212
pravdu píšeš, že to bol vinikajúci obed, tá plnka je úžasná:)
izabella929
@kika1212..chcela som to vyskúšať, preto som si zamrazila kuriatka...vynikajúca chuť a harmonizovalo to úplne s močacím mäsom...veľmi pekne ďakujem za komentár.-)
sracz
Nuž čo dodať, milá @izabella929 všetko k tejto Tvojej ďalšej prekásnej dobrote už bolo povedané, ja len skromne a tíško šepkám: nádherná kompozícia surovín, mäska, prílohy, servírovania, ...! Možno si si všimla, že naša @dorenika sa chystá "pod čepiec" a tak ma iba napadlo, že by túto kombináciu Tvojeho rcp mohla ponúknuť svadobným hosťom, práve po svojom "odčepčení"!?! -:)))
douglas
Morčacie prsia sú vďačný "materiál" na výborné, chutné a zdravé jedlo. Mm cez kg čerstvých morčacíchpŕs v chladničke, tak vyzkúšam urobiťpodobnú roládu...len bez čepca a blany :D. Nech sa darí :).
paploska
výborné a určite aj chutné :-) len mi chýbajú kuriatka. asi ich máš z vlastných zdrojov :-)
aroooo
Ešte som ani nedočítala do konca názov receptu a už som povedla Izka, krásne a určite chutné....
izabella929
@sracz..te ším sa, že sa ti môj recept páči a nám takto plnené morčacie prsíčka veľmi chutili...áno, dočítala som sa, že na varecháčka @dorenika sa chystá na veľký životný krok...teší ma to, nevestičky sú všetky krásne.-)iste, že by ma potešilo, keby tento môj recept využili práve na obohatenie svadobnej tabule...si veľmi pozorný a ja ťa stále obdivujem.-)) vďaka za komentík bátyuskám.-)
izabella929
@anina6 ..teší ma...)@douglas..pochopite ľne, že budú vynikajúce aj bez blany...mala som ju v mrazničke dosť dlho, tak som ju využila, lebo mi mäsiar v sobotu priniesol čerstvú...nech sa vydarí a všetkým vám chutí.-)@paploska...nu ž ja som si odložila do mrazáku počas letnej hubárskej sezóny...teraz je to veru sporné, či budú aj jesenné hríby..@aroooo...ve ľmi milé od teba, vážim si to.-)) Všetkým vám veľmi pekne ďakujem za milé komentáre.-)
dandika1
18.december 2013 18:39 @izabella929 recptikl vyzera byt vyborny aj oku lahodi ,len neviem kde dostanem tu blanu,lebo unas ju v obchode nevidiet viem,ze masko vtom zabalene ma lepsiu chut,pamatam si to este z domova ked sa chovali prasce.Masko mam blanu budem hladat a receptik skusat,,,vrela vdaka.....peke vianoce:::
izabella929
@dandika1 ,,,keď som prvý krát pridala recept s čepcovou blanou, ženičky mi písali, že je možné ju kúpiť v obchodných reťazcoch, kde sa predáva mäso..takže určite sa bude dať zohnať...práve tento týždeň budem mať od mäsiara čerstvú...Ďakujem pekne za komentár.-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia