Syr z tvarohu - zahrievaný

Autor receptu: gordonko

minule som skúšal ,,výrobu taveného syra,, miešaním .... malo to chuť ako bryndza ..... dnes skúšam podobné a predsa odlišné ....

5 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. zkysnuté mlieko dáme do hrnca .a nechal som ho v hrnci ešte do druhého dňa
  2. potom som ho trochu prihrial a miešal... NIE variť
  3. cez utierku v sítku precedíme
  4. zavesíme a necháme odkvapkať
  5. ...teraz je dilema ..akú chuť ?????
  6. vyhrali sardelové filetky tak si ich prichystam - pokrajam na drobno
  7. na panvicu dáme tvaroh , posypeme ho polovicou čajovej lyžičky sody bicarbony a premiešame - plameň na slabšie
  8. pridal som plátok masla ,bolo málo tak som pridal ešte jeden
  9. ked sa mi tvaroh z maslom rozpustil ,pridáme pokrájané sardelky a premiešame
  10. dochutíme solou
  11. experimentálne som naplnil ,,syrom,, pohár od detskej výživy ..... kedysi sa syr v pohári či kelímku zakrýval papierikom , no ja som ho zalial olejom nechal vychladnúť , potom uzavrel a šup sním do chladu. ..... ochutnáme neskoršie
  12. zbytok syra som ponatieral na ,,polistirénové chlebíky ,, ...konečnú úpravu už necham na Vás
  13. ..... zbytok som dojedol lasickým spôsobom , z panvice na prst a šup stým do pusy - chutilo volakto sa ma pýtal ,či v predošlom recepte necítiť sodu bicarbonu - nebolo ,ani teraz som ju necítil no chuť po sardelach bola potlačená - nevýrazná a ten syr bol hustý ako keby múčný aj napriek tomu vám prajem DOBRÚ CHUŤ