Syr z tvarohu - zahrievaný
Autor receptu: gordonko
minule som skúšal ,,výrobu taveného syra,, miešaním .... malo to chuť ako bryndza ..... dnes skúšam podobné a predsa odlišné ....
Postup
- zkysnuté mlieko dáme do hrnca .a nechal som ho v hrnci ešte do druhého dňa
- potom som ho trochu prihrial a miešal... NIE variť
- cez utierku v sítku precedíme
- zavesíme a necháme odkvapkať
- ...teraz je dilema ..akú chuť ?????
- vyhrali sardelové filetky tak si ich prichystam - pokrajam na drobno
- na panvicu dáme tvaroh , posypeme ho polovicou čajovej lyžičky sody bicarbony a premiešame - plameň na slabšie
- pridal som plátok masla ,bolo málo tak som pridal ešte jeden
- ked sa mi tvaroh z maslom rozpustil ,pridáme pokrájané sardelky a premiešame
- dochutíme solou
- experimentálne som naplnil ,,syrom,, pohár od detskej výživy ..... kedysi sa syr v pohári či kelímku zakrýval papierikom , no ja som ho zalial olejom nechal vychladnúť , potom uzavrel a šup sním do chladu.
..... ochutnáme neskoršie
- zbytok syra som ponatieral na ,,polistirénové chlebíky ,, ...konečnú úpravu už necham na Vás
- ..... zbytok som dojedol lasickým spôsobom , z panvice na prst a šup stým do pusy - chutilo
volakto sa ma pýtal ,či v predošlom recepte necítiť sodu bicarbonu - nebolo ,ani teraz som ju necítil no chuť po sardelach bola potlačená - nevýrazná a ten syr bol hustý ako keby múčný
aj napriek tomu vám prajem DOBRÚ CHUŤ