Cime di rapa / dusena zelenina
Cime di rapa / dusena zelenina

Cime di rapa (vrsky + listy) z okrúhlice/vodnice fotorecept bud to necháte takto,alebo vás ziadam

tiamostef - fotkatiamostef, dnes 00:04
 Cime di rapa (vrsky + listy) z okrúhlice/vodnice (fotorecept) bud to necháte takto,alebo vás ziadam
Foto: tiamostef

Cime di rapa (vrsky + listy) z okrúhlice/vodnice Brassica rapa subsp. sylvestr je to druh vodnice : https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Bru kev_%C5%99ep%C3%A1k Teraz je sezona na pestovamie na juhu talianska, Zobraziť celý popisCime di rapa (vrsky + listy) z okrúhlice/vodnice Brassica rapa subsp. sylvestr je to druh vodnice : https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Bru kev_%C5%99ep%C3%A1k Teraz je sezona na pestovamie na juhu talianska, velmi oblubená s mnozstvom variacií pouzitia v kuchyni.

2
porcie
10 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Suroviny

190 g (čerstvé cestoviny)
400 g (cime di rapa)
2 strúčiky
 (peperoncino)
 (alebo parmezán)




Postup

  1. 1

    Ked túto zeleninu pripravujem, vzdy robím 2 jedlá, teda aj 2 varianty. 1. varianta: Najprv "okúpes" listy okrúhlice, zvrsky s pukom a s kuskom stonky vykroj - tie budeme grilovat/restovat ako prílohu, k salátu alebo grilovanym klobáskam, alebo k inému mäsu...

     Cime di rapa (vrsky + listy) z okrúhlice/vodnice (fotorecept) bud to necháte takto,alebo vás ziadam - obrázok 1
  2. 2

    Na panvici orestuj cesnak a peperoncino (čili papričku)

     Cime di rapa (vrsky + listy) z okrúhlice/vodnice (fotorecept) bud to necháte takto,alebo vás ziadam - obrázok 2
  3. 3

    a pridaj očistene zvrsky, orestuj/ogriluj z kazdej strany, zakry pokrievkou a 2-3 minuty nechaj podusit. Hotovo.

     Cime di rapa (vrsky + listy) z okrúhlice/vodnice (fotorecept) bud to necháte takto,alebo vás ziadam - obrázok 3
  4. 4

    To je vysledok, u mňa takto orecchiette "na bielo" posypane granou, cime di rapa a k tomu zeleninovy salát.

     Cime di rapa (vrsky + listy) z okrúhlice/vodnice (fotorecept) bud to necháte takto,alebo vás ziadam - obrázok 4
  5. 5

    2. varianta: Zvysné listy očisti, rozkroj priblizne na polovicu a postupne orestuj a podus ako v prvom pripade

     Cime di rapa (vrsky + listy) z okrúhlice/vodnice (fotorecept) bud to necháte takto,alebo vás ziadam - obrázok 5
  6. 6

    akurát o niečo viac...

     Cime di rapa (vrsky + listy) z okrúhlice/vodnice (fotorecept) bud to necháte takto,alebo vás ziadam - obrázok 6
  7. 7

    pretože ked to budes podavat s cestovinami, to budes mixovat na pesto (ja to zvyknem pouzit do 1-2 dní). A to tak ze vsetky viditelné "stonky" a hrubsie listky daj do nadoby s trochou vody z cestovín, (ktoré varis podľa tvojho vyberu a podla postupu uvedenom na obale), pridaj 3-4 lyzice olivoveho oleja, toto rozmixuj a pridaj naspat do hrnca, spolu este minutu orestuj, vypni. Foto pred mixovanim. Uvarené cestoviny zamiesaj a orestuj spolu, pridaj trochu nasekanych orechov a posyp parmezánom alebo Grana Padano.

     Cime di rapa (vrsky + listy) z okrúhlice/vodnice (fotorecept) bud to necháte takto,alebo vás ziadam - obrázok 7

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia