Bravčové pliecko lakované sirupom z tmavého piva

Autor receptu: sisok

Prečo opité bravčové pliecko? V tomto recepte som použila tmavé pivko, z ktorého som najprv spravila sirup, ktorým bolo mäso potierané.

4
porcie
5 minút
príprava
15+20 minút
na 180-200 °C

Postup

  1. Ako prvé si pripravíme pivový sirup. Do menšieho hrnca vhodíme cesnak, slivky bez kôstok, tymián, med a zalejeme tmavým pivom. Necháme spolu variť, až kým sa všetky chute nespoja, asi takých 15 minút.
  2. Predhrejeme si rúru na 180-200 stupňov. Bravčové pliecko osolíme, okoreníme a opečieme z každej strany, aby sa mäso zatiahlo. Najlepšie je mäso opiecť v panvici, ktorú môžme vložiť do rúry (z mäska totiž bude výpek, ktorého by bola škoda). Opečené mäsko prelejeme pivovým sirupom a vložíme do rúry cca na 20 minút. Čas od času mäsko podlievame pivovým sirupom.
  3. Ako zistiť, že mäso je vnútri upečené? Ak máte kuchynskú sondu/teplomer, vnútorná teplota mäsa by mala byť 71 stupňov, ak chcete, aby bolo mäsko ružové. Podávame so zemiakmi. Dobrú chuť!