dodik28 nemá fotku

dodik28


Pečený marinovaný sumec (fotorecept) Pečený marinovaný sumec (fotorecept) Vaše

Kedže nemali pstruha, ktorého sme chceli na Vianoce, tak sme kúpili Sumca afrického. Prvýkrát sme mali túto rybu a mali sme obavy, ako bude chutiť. Rybu som prvýkrát sám filetoval a marinádu som si vymyslel. Je to mega rýchly recept a časovo nenáročný. Keď si odmyslím čas, keď stal v chladničke v marináde (iba kvôli tomu, že nebol ešte čas na vianočnú večeru), tak príprava bola 15 minút a pečenie 20 min. Určite odporúčam skúsiť túto rybu. Chutila nám niekoľkonásobne viac ako losos.

Maďarský guláš - ten môj (fotorecept) Maďarský guláš - ten môj (fotorecept) Vaše

Milujem všetky druhy gulášu. Kotlíkový, segedínsky, maďarský... Proste všetky a je mi jedno, či je to "pravý" alebo s obmenami. Tento je taký, aký robievam a nemôžem sa ho nikdy prejesť, a preto sa chcem oň s vami podeliť.

Pečený glazovaný bôčik + cvikla na 2 spôsoby (fotorecept) Pečený glazovaný bôčik + cvikla na 2 spôsoby (fotorecept) Vaše

Už dlho som chcel skúsiť pomalý pečený bôčik. No vždy hviezdy boli proti. Raz nemali bôčik, inokedy rúra si robila, čo chcela a bol to risk, alebo strach zo slov ,,glazovanie,, či strachu z chuti ako med a balsamico v jednom. Nevedel som, ako sa glazuje, a možno to neviem stále. Ale na prvý pokus, aj keď som nemal všetky suroviny, čo som chcel, to bola erupcia všetkých chutí a výsledok bol pre mňa balzamom na duši, že sa to podarilo . A keby ste navyše ešte tu vôňu cítili pri pečení.

Teľacie mäso s červenou kapustou a so žemľovým knedlíkom (fotorecept) Teľacie mäso s červenou kapustou a so žemľovým knedlíkom (fotorecept) Vaše

Toto jedlo nepatrí medzi 15 minutové rýchlovky, ale pečené mäso, kapusta a žemľový knedlík budú mať u mňa vždy čestné miesto v mojom jedálničku. Na zdravie.

Hovädzie na koreňovej zelenine s omáčkou z červeného vína (na burgundský spôsob) Hovädzie na koreňovej zelenine s omáčkou z červeného vína (na burgundský spôsob) Vaše

Keď som uvidel to hovädzie v obchode, vedel som, že ho musím mať. Nevedel som čo z neho bude ešte vtedy, nevedel som čo z toho bude keď som ho varil ale nakoniec to chutil veľmi dobré. Ta kombinácia mäska, koreňovej zeleniny, červeného vínka a pomalého pečenia je výsledkom úžasných chutí - fakt odporúčam. Recept som si vymyslel nakoniec sám ale inšpiráciu som mal od Pohlreicha a uja gugla kde som hľadal recepty na burgundský spôsob....



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist