Zapekaná brokolica fotorecept
Foto: tejaja
Zapekané jedlá sú rýchle na prípravu a keď je v nich brokolica, niet čo pokaziť.
4
porcie
porcie
45 minút
príprava
príprava
35 minút
na 170 °C
na 170 °C
Postup
-
1
Do vymasteného pekáčika poukladáme na polcentimetrové kolieska narezané zemiaky. Posolíme a posypeme majoránkou.
-
2
Špekáčiky nakrájame na kocky a dáme na zemiaky.
-
3
Potom uložíme ružičky brokolice tesne k sebe a opäť jemne osolíme.
-
4
Podlejeme vývarom. Zakryjeme alobalom a dáme piecť do rúry na 170 °C na cca 25 minút.
- 5
V mlieku rozšľaháme vajíčka, pridáme očistenú a nadrobno nakrájanú kurkumu a zalejeme zeleninu.
- 6
Dopečieme už odkryté asi 10 minút, kým sa vajcia nezrazia.
Tiež zapekaná brokolica:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 5
Áno, polcentimetrové kolieska za 35 minút zmäknú. Dĺžka pečenia závisí aj od toho, ako zemiaky nakrájaš, takže ak zemiaky narežeš na štvrťky, potrebuješ dlhší čas. Ja mám rada mini nové zemiačiky, také s priemerom okolo 2 cm, čo väčšina ľudí vyhadzuje. A tie pečiem na teplote okolo 160 °C a preto dlhšie.
Smotanu používam málo, dá sa povedať, že vôbec. Ak ju kúpim, tak kyslú, ak takú potrebujem. Ale zase je pravda, že žiadne krabicové mlieka mi do kuchyne nesmú. :))) Sú dve veci, s ktorými v kuchyni "šetrím", a to je tuk a soľ. Nikdy ich nikam nepridávam zbytočne a veľa. V mnohých prípadoch smotanu nahrádzam jogurtom, ktorý si robím doma. Samozrejme tam, kde sa to dá.