
Foto: Richard Gerényi
Recept na cesnakové bagety (garlic bread) sme si priniesli v roku 2000 zo Sydney, dejiska vtedajších olympijských hier. V Austrálii ho robia na množstvo spôsobov, s rozličnými prísadami, ale ja mám najradšej tento klasický. Je výborný k akémukoľvek grilovanému mäsu či zelenine, ale aj samotný.
Rovnako ako tzatziki, ktoré môžete podávať ako predjedlo, prílohu k mäsu či zelenine, ale pokojne aj samostatne. Mäta, ktorá je súčasťou tohto receptu, robí jedlo ešte sviežejším, čo sa počas teplých dní hodí.
Z mäsitých jedál som vybrala malé hydinové steaky – jedlo, ktoré je ľahké, diétne a v tejto forme, myslím, že aj chutné. Jogurt dodá mäsu šťavnatosť a krehkosť, ktorá niekedy hydinovým prsiam chýba.
Do receptov som zaradila aj taliansku polievku – tá sa síce počas grilovačiek nepodáva, ale môže spĺňa funkciu ľahkého letného obeda. Keďže je v nej fazuľa, nevyhladnete po nej tak rýchlo ako po klasickej zeleninovej. Dobre padne aj počas posedenia v záhrade či na terase, keď je večer chladnejší a potrebujete sa zahriať.
Diskusia k článku