Vlastnými rukami:
9 originálnych adventných kalendárov, aké nikde nekúpite

Jarmila Horváthová, 29. novembra 2023     3 minúty čítania

Obchody zaplnili adventné kalendáre od výmyslu sveta. Prečo však nedarovať svojim blízkym niečo, čo v nijakom obchode nezoženiete? Inšpirujte sa s nami, do čoho môžete zabaliť drobné sladkosti či darčeky.



Foto: Shutterstock
Ak radi šijete, môžete si vrecúška potrebné na tento adventný kalendár ušiť. Pre tých, ktorí šiť nevedia, alebo na to nemajú čas, je dobrou správou, že podobné bavlnené vrecúška dostať kúpiť v textilnej galantérii. Okrem vrecúšok vám potom postačí už len fixka na textil a bavlnená priadza alebo pekná šnúrka.



Foto: Shutterstock
Adventný kalendár pre tých, ktorí radšej lepia než šijú :) Na papierové vrecúška, stačí nalepiť vianočné ozdôbky alebo prírodné dekorácie, do vrecúšok vložiť drobné sladkosti a vrecúška uzatvoriť štipcom. Samozrejme, nesmú chýbať čísla od 1 do 24 v akejkoľvek podobe...



Foto: Shutterstock
Ak máte doma všetko potrebné - teda obyčajné, či už väčšie alebo menšie, desiatové vrecúška, nožnice, dierkovačku, šnúrky a nálepky s číslicami, tento adventný kalendár budete mať hotový raz dva. Použiť naň môžete aj obálky, keďže sú ploché, najlepšie je do nich dať napríklad malé čokoládky.



Foto: Shutterstock
Na adventný kalendár môžete použiť aj medovníky, ktoré ste napiekli. Stačí k nim vyrobiť visačky s číslami dní a medovníčky vložiť do krabičky alebo niekam zavesiť.



Foto: Shutterstock
Ak máte čas a chuť, aj perníkový adventný kalendár môžete poňať ako malé umelecké dielko. No ale tento je taký krásny, že by ho hádam aj bola škoda zjesť :)



Foto: Shutterstock
Jednoduché, pôsobivé a ešte aj chutné – aj obľúbené mafiny môžu nabrať podobu adventného kalendára. Tento však bude skôr jednodňovou záležitosťou. Ale ak napríklad takýto plech prinesiete 1. decembra do práce, kolegovia sa potešia :)



Foto: Shutterstock
Adventný kalendár pre tých, ktorí si nepotrpia na sladkosti. Vyznanie pre svojho blízkeho napísané v každej rolke bude rovnako sladké.



Foto: Shutterstock
1 ramienko, 24 malých pohárikov na zaváranie, nálepky, šnúrky a farba na sklo. A adventný kalendár, aký nikde nekúpite bude na svete.



Foto: Shutterstock
Adventný kalendár sa dá naozaj urobiť z hocičoho – napríklad aj z prázdnych roliek z toaletného papiera. V domácnostiach, kde sú deti, sú rolky často obľúbeným materiálom na tvorenie. Aj s výrobou tohto kalendára vám deti určite radi pomôžu. Čo do neho skryjete, nech však zostane vaším tajomstvom, aby deti mali aj nejaké prekvapko...



ANKETA: Robili ste doma už niekedy adventný kalendár?

44,7%



55,3%







Diskusia k článku







 



TOPlist