Virálne video:
Vyprážané špáradlá valcujú internet. „Nejedzte ich,“ varujú úrady

Jana Klimanová, 18. apríla 2024     4 minúty čítania

Sociálne siete ponúkajú kadečo, aj čo sa týka kulinárstva. Napríklad v Južnej Kórei sa veľkej popularite tešia videá, v ktorých ľudia konzumujú nezvyčajné jedlá.



Foto: Naver

Na jednom z videí si napríklad vo svojom príspevku TikToker pochutnáva na špáradlách vyprážaných v oleji. "Sú veľmi chrumkavé," pochvaľuje si. Videá zobrazujúce ľudí, ktorí jedia vyprážané “kučeravé” zelené špáradlá sa stali virálnymi a získali tisíce lajkov a zdieľaní na TikToku a Instagrame.

Špáradlá v týchto videách sa bežne používajú v juhokórejských reštauráciách. Sú vyrobené zo sladkých zemiakov alebo kukuričného škrobu a zafarbené zeleným potravinárskym farbivom.



Foto: Naver

Zdravotné varovanie od juhokórejského ministerstva pre bezpečnosť potravín a liečiv však v tomto prípade na seba nedalo dlho čakať: "Ich bezpečnosť nebola overená, prosím nejedzte ich,” vyzýva sledovateľov týchto virálnych videí. Ako ministerstvo upozorňuje, špáradlá môžu obsahovať neznáme aditíva, ktoré sú zdraviu škodlivé.

Virálne video s vyprážanými špáradlami a zdravotným varovaním

@katchup_news A video by a South Korean TikToker cooking and eating fried toothpicks made of starch widely went viral on social media. As cooking and eating fried starch toothpicks became a new food trend on social media, South Korean government asked people not to eat fried toothpicks. #viral #toothpicks #friedtoothpicks #southkorea #fyp #news #health #safety #starchyoothpicks #healthconcerns #safetyconcerns #southkoreanews #tiktokchallenge #challenge #friedfood #koreannews #koreantiktok ♬ original sound - KatchUp Official
Zdroj: TikTok, @katchup_news





Diskusia k článku







 



TOPlist