Trendy:
Tortu pre Williama a Kate upečie najlepšia cukrárka v Anglicku

redakcia, 27. apríla 2011     5 minút čítania

Ku Kráľovskej svadbe patrí jednoznačne aj kráľovská torta.

Svadba princa Williama s Kate Middletonovou sa uskutoční už tento piatok, po deviatej hodine budeme môcť priamy prenos z udalosti sledovať aj na obrazovkách slovenských televízií. Médiá sa s blížiacim termínom predháňajú v získavaní exkluzívnych informácií. Aj vďaka tomu sa šíria zatiaľ nepotvrdené správy, že Kate je tehotná, alebo že stále chodí v tých istých modrých šatách, prípadne, že trpí anorexiou zo stresov z nadchádzajúcej svadby.


Foto: SITA

Princ William a Kate Middleton budú
svoji už o dva dnii.


Bude poschodová...

Stres zo svadby však nie je u neviest ničím výnimočný, a dokonca ani fakt, že nejaké to kilo pred takou výnimočnou udalosťou zhodia. Isté však je, že Kate si svoju svadobnú tortu objednala u tej najpovolanejšej anglickej cukrárky a tou je Fiona Cairnsová. Jej skvostne zdobené torty pozná v Anglicku azda každý. Mladý pár si u nej objednal niekoľkoposchodovú tradičnú ovocnú tortu.

Dekorovaná bude krémom a bielym tortovým poťahom, zdobená bude typicky britsky – marcipánovými kvietkami vytvorenými technikou Josepha Lambetha. A prečo práve Fiona Cairnsová? Je to pre jej umenie vytvoriť nádherné torty a zákusky využívajúc tradičné britské suroviny. Pred tým, než sa budúci kráľovský pár definitívne rozhodol, absolvoval niekoľko ochutnávok.


Rozprávkový príbeh cukrárky


Foto: TASR

Fiona Cairnsová vo svojom
sladkom "kráľovstve".


Už v minulosti boli na kráľovskom dvore s Fionou Cairnsovou spokojní, a tak už zostávala len otázka, či si na upečenie torty pre jeho výsosť aj s nastávajúcou manželkou nájde voľný termín vo svojom preplnenom diári. Kto by odolal takejto ponuke?! Dnes je jasné, že v útrobách jej cukrárskej dielne sa práve horúčkovito pracuje na azda najväčšom tortovom skvoste, aký kedy opustil brány tejto pekárenskej výrobne.

Interview s Fionou Cairnsovou s ukážkami tortových dekorácií.

Príbeh Fiony Cairnsovej je takisto ako z rozprávky. Začínala pred 25 rokmi vo svojom dome, kde sa pustila do vytvárania svojich prvých tortových výtvorov. Dnes vlastní vyhlásenú umeleckú cukrársku dielňu v Leicestershire, v samom srdci anglického vidieka.

Podľa oficiálnych informácií bola prvý krát kontaktovaná kvôli exkluzívnej sladkej svadobnej zákazke vo februári 2011. Človek by si povedal, že keď je taká dobrá, treba si jej služby objednať aj niekoľko rokov vopred. Čo však platí pre bežného smrteľníka, nemusí platiť aj pre obyvateľov Buckinghamského paláca.



Foto: TASR

Tu vznikajú nádherné ozdoby, ktoré budú dekorovať
kráľovskú svadobnú tortu.


Maškrtné kráľovské jazýčky

Kate ako každá nevesta mala svoju vlastnú predstavu, ako by mala svadobná torta vyzerať, preto Fionu Carnsovú dodatočne navštívila a spolu sa dohodli na jej finálnej podobe. Spomínaná Lambethova metóda je odvodená od štýlu dekorovania , ktorý bol populárny v Anglicku, kedy cukrári a dekoratéri používali množstvo zložitých pomôcok na vytváranie 3D špirál, lístočkov, kvietkov a iných dekorácií.

Metóda je stále používaná a veľmi obľúbená u cukrárov a dekoratérov pri vytváraní ozdôb na svadobné torty. Princ William je však veľký maškrtník, a preto si okrem svadobnej torty vyžiadal v tiež nemenej známej cukrárni McVitie’s Cake Company svoj obľúbený čokoládový piškótový koláč, ktorý bude pripravený podľa starého Kráľovského rodinného receptu. Možno ako zálohu, keby mu „nesadla“ svadobná torta, predsa len, istota je guľomet :-D.

Pozrite si video, ako vyzerala svadobná torta Kráľovnej Alžbety.

Aj vy ste zvedaví, ako bude vo finále svadobná torta vyzerať a koľko bude mať poschodí? Kým sa to dozvieme, môžeme len tipovať. Tak hor sa do toho, my v redakcii rátame že bude mať minimálne desať poschodí, a bude celá aj s ozdobami biela... A aký je váš tip?

Zdroj: Oficiálna tlačová správa St. James Palace.




Diskusia k článku

dajanca
no určite bude rozprávkovo krásna...ja tipujem, že to bude sedem poschodí, keď sedmička je šťastné číslo...
hannah22
určite bude bielozlatá a bude mať 5 poschodí, necháme sa prekvapiť... :))
trencanka
Ja zas tipujem farebne ozdoby...Nie viac ako 5 poschodi. Fakt som zvedava a chcela by som ju ochutnat!
svetlana9
ja si tipnem 9 poschodí - podklad biely a farebné ruže po nej naaranžované
marianne69
...no bude rozpravkovo-kralovska:-)nemam ani sajn kolko poschodi bude mat,....tip 5-6....uvidime,cele Anglicko je preplnene suvenirami Villiama a Kate,od cajovych suprav,knih,pohladnic...naozaj to tu vsetko dycha kralovskou svadbou:-)
bejaja
ja si typnem, že bude mať 5 poschodí a bude čisto biela, alebo bieloružová...
bozulka
Ja si myslím že bude 11 poschodí a moderného štýlu...???Dújam,že ju uvidíme.
evanaaa
Dajanca, predbehla si ma, tiež tipujem sedem, pre to isté, ako ty, hne´d ma to napadlo.
dajanca
@evanaaa , tak sme sa o poschodie zmýlili... :-) náš typ nebol správny, ale ako tak čítam nikto z nás neuhádol -ani redakcia no čo už...ešte že nešlo o peniaze... :-)






 



TOPlist