1. Vyberajte čerstvé a sladkovodné
Foto: Shutterstock
Na gril patria vždy len čerstvé ryby, rozhodne nie rozmrazené polotovary, kvalita a chuť sú oveľa nižšie oproti chladeným rybám. Sortiment a dostupnosť čerstvých rýb v obchodoch sa v posledných rokoch výrazne zlepšili, preto sa ku kvalitnej surovine dostaneme omnoho jednoduchšie. Ak máte možnosť kúpiť si ryby priamo v rybárstve, vyhrali ste, pretože čím je ryba čerstvejšia, tým je jej chuť lahodnejšia.
Dve tretiny rýb, ktoré sa u nás predajú, sú morské, hoci more je od nás vzdialené stovky kilometrov. Pritom tu máme skvelé nedocenené sladkovodné ryby s jedinečnou chuťou. Možnosť kúpiť si čerstvo vylovenú rybu nájdete v mnohých rybárstvach a dokonca aj v supermarketoch dnes už majú zaujímavú ponuku chladených sladkovodných rýb.
Diskusia k článku