O Varecha.sk

Diskusie pod receptami po novom

tomas - fotkatomas, 3. novembra 2017

Varecha.sk spustila nový systém diskusií a serióznosti prispievateľa. Od teraz môže každý používateľ registrovaný na Vareche znovu diskutovať pod receptami.

ŠTATISTIKY:

Od minulého piatku (cca týždeň) MOHLI pridávať komentáre iba ľudia, ktorí mali na Vareche zverejnené aspoň 3 recepty. Ľudia bez receptov pridávať komentáre pod recepty nemohli. Mohli však stále diskutovať v diskusiách, kde viac či menej kritizovali naše DOČASNÉ rozhodnutie. Návštevnosť webu sa v zásade nezmenila a paradoxne tento týždeň (napriek tomuto pravidlu) pribudlo trošku viac komentárov pod receptami, než minulý týždeň. Čiže recepty boli ešte viac komentované, než pred týždňom, keď komentovať mohli všetci.

NOVÉ PRAVIDLO:

Redakcia bude schvaľovať (ručne!) príspevky používateľov pod receptami, niektoré príspevky (s nevhodnými slovami budú automaticky ignorované a administrátorky ich ani nebudú vidieť).

Administrátorky môžu dať serióznym prispievateľom vyšší status a ich príspevky sa budú zverejňovať automaticky. Naopak, ak seriózny prispievateľ začne pridávať nevhodné príspevky bude posunutý naspäť na základný status a jeho komentáre budú schvalované redakciou.


CIEĽ:

Síce niektorí ľudia si myslia, že nám ide o cenzúru a vraj je Varecha.sk neférová. Nám ide o to, aby poctiví a slušní ľudia mohli vychutnávať recepty na Vareche, zdieľať svoje recepty, objavovať nové chute a prípadne vytvárať nové priateľstvá. Žiaľ celé roky sa objavovali ľudia, ktorí benevolentný a priateľský prístup Varechy zneužívali na osočovanie ľudí, robenie si srandy z receptov, prípadne rôzne vyrývanie.

Uvidíme, ako sa tento proces osvedčí. Možno sa toto pravidlo, ktoré sa týka komentárov pod receptami a zážitkami bude v budúcnosti týkať všetkých komentárov. Uvidíme.

V najbližších dňoch plánujeme pridať ešte (dobrovoľné a nepovinné) overovanie smskou, ktoré urýchli schvaľovanie komentárov. Notifikácie odpovedí na príspevky a ďalšie novinky.

Tieto zmeny robíme s jediným cieľom, aby Varecha.sk bola príjemným miestom, kde sa ľudia nebudú hádať, ale kde budeme si spoločne vychutnávať krásu života s dobrým jedlom.

Ďakujeme za priazeň a ešte raz sa ospravedlňujem v mene celej Varechy za komplikácie v uplynulých dňoch.

@zareaguj


Diskusia k téme

zdenka1009
Vážená redakcia, potešila som sa, už môžem znova pridávať komentáre pod receptami. Ďakujem! A sľubujem, že mám pripravené rcp, ktoré chcem pridať na Varechu.
1x tomas
alena45
celkom šalamúnske riešenie. Kde mám požiadať o vyšší status ? S tými sms si to už nekomplikujte.
tomas
@Alena45 (3.11.2017 20:11)

požiadať sa nedá :) vy ho pravdepodobne aj máte :)
Dali sme ho veľkému množstvu ľudí, ktorí v minulosti slušne komentovali, ak niekto nedostal, tak ho pravdepodobne skôr-či-neskôr dostane, ak bude komentovať slušne, k veci.... (Nikto nespomína, že musí iba chváliť, ale malo by to byť vecné a inteligentné diskutovanie).

SMSky sa budú primárne týkať nových používateľov.
cesminaz
Mne sa to tiez celkom pozdáva a velmi dufam a prajem vám,nech to "hladko" funguje :-) Vidím,ze pribudlo pri "pekny komentár" aj to,ze kto ho ťukol :-) Chcem sa spytat jednu vec.Týka sa to chodenia komentárov na email.Myslím tym,ze ked niekto napise pod moj recept komentar,aby mi to prislo na mail.Ja to síce takto nastavené mám uz davno,urobila som to este predtym nez ste to zrusili.Ale viem,ze by sa viac ludí potesilo tomu,keby ste tu moznost znova vratili.Je to super vec,lebo takto viem kedy kto sa čo pýta a viem mu hned aj poradit.A nie mu odpisem o týzden,alebo o mesiac ked náhodou nahliadnem do receptu :-) Bolo by to mozne znova vrátit? Dakujem za odpoved :-)
zolik
Pridavam sa k @Cesminaz , tiez nekontrolujem moje rcpty a necitam kazdy den vsetky komentare. To by bolo fajn, keby prichadzali upozornenia na mail, ze na moj recept niekto reagoval, vyhovoval by aj nejaky suhrn za poslednych 24 hodin napr.
tomas
@Cesminaz (4.11.2017 01:11)

Áno. Robíme úplne nové notifikácie do e-mailu i na web, spojené s možnosťou pridať si niekoho k priateľom v rámci Vareche a súkromne komunikovať.
1x mirop
tomas
@Zolik (4.11.2017 01:24)
áno nové e-maily vo forme súhrnu nám prídu ako rozumný nápad, pracujeme na nových e-mailoch.
haji
@Mirop (3.11.2017 22:10)
Nejsem najatá. Věřím, že ani ty. Já pochlebuji, ty nepochlebuješ. O co ti jde?
tomas
@Pcamaro (4.11.2017 10:11)
To bola nesprávna hláška (ale komentár ste videli, čiže bol viditeľný, čiže nebolo treba ho schvalovať). Priamo pod receptami táto chyba nebola, na samostatnej stránke iba s diskusiou bez receptu samotného sa táto chyba vyskytovala. Už by mala byť opravená.
atina47
Nedovolila bych si spatne okomentovat nektery recept, vychazim z toho, ze kazdy vari jak umi. Pokud se takovy objevi tak ho prejdu mlcenim, ze to lepe neumi i to se stane, ale obycejne jsem nadsena jak sikovne zenusky chodi na Varechu.
torticka
Tomas, pekne prosim, keby ste vymazali moje srdiecko z komentara od Zlomka , co pisal vcera o 18.22. Omylom som srdiecko oznacila, ked som listovala na mobile. Dakujem.
evanaaa
Takže ak to takto pôjde, snáď sa na Varechu ešte vrátia aj tí, čo na ňu zanevreli.....kým sa to znova nejak nepokazí. Mám len jednu otázku, resp. prosbu, ktorú už predomnou mnohí nadhodili - bolo by dobré, ak by sa aj Diskusie dali zdieľať, mnohokrát sú tu rady, ktoré sa zídu všeobecne, či nápady apod., a ak sa chcem k nim vrátiť, nemám možnosť nájsť to, čo práve hľadám. Aj keby to nešlo hneď, lebo viem, že treba dotiahnuť do konca tieto problémy a ešte kde čo zariadiť, aby sme boli spokojní aj my, aj vy ( redakcia a spol.), počkali by sme, ak by sme vedeli, že sa to dá spraviť.
tomas
@Evanaaa (4.11.2017 21:09)

Čo presne myslíte pod zdielaním diskusie? Ako na Facebook, či ako to myslíte?

evanaaa
@Tomas , nie, asi som sa zle vyjadrila, mala som na mysli možnosť uložiť si určitú Diskusiu, v ktorej je niečo pre mňa užitočné, podobne ako aj Recepty - proste nejaká kolónka kde si to môžem dať a mať k dispozícii ak budem potrebovať pozrieť danú tému. A ešte niečo - možnosť vrátenia komentára za účelom opravy textu ( ako je aj na FB). Nie je to len moje osobné želanie, či nápad, už viacerí to spomenuli, keď sa navrhovali úpravy. Budem rada, ak sa nad tým zamyslíte.
evanaaa
@Tomas - pýtali ste sa, vysvetlila som to, ale neviem, či ste aj moju odpoveď čítali.......no dúfam.
sonulienka
@Tomas držím palce a možno si pohnevám niekoho ale skutočne je dobré, že k niečomu takémuto pristupujete. Aj ja som tu už niekoľko rokov a budem úprimná aj mňa tie komentáre odradili a na dlhšie som sa odmlčala alebo dávala sem len sporadicky recepty lebo ma to urážalo niektoré tie komentáre práve od takých ľudí čo sem prišli len vyrývať a nedali ani jeden recept. Samozrejme česť výnimkám. Kto chce môže tu ostať kto nechce prosím nech neostane - ale aspoň to tu bude férové. Nemusíme sa chváliť alebo čo ale vulgarizmus sem naozaj nepatrí. Ja sama keď sa mi recept nepáčil nereagovala som. A to som aj niekoľko krát sama napísala. Toto je skupina o varení, pečení, nápadov a nie o vulgarizme. A čo sa týka @Mesiar50 - Lacka si nesmierne vážim má výborné recepty a ak reagoval ako reagoval asi mal na to dôvod aj keď dal potom ten svoj komentár vymazať. Práve to svedčí o jeho inteligencii. Každému raz prasnú nervy či nie? Tak ešte raz držím palce a nech.sme tu slušný ľudia čo si budeme navzájom radiť a pridávať výborné recepty na ktoré sa veľmi teším. Pozdravujem