Súťaž:
Súťaž s Potten & Pannen – Staněk

Varecha.sk, 9. júna 2011     6 minút čítania

Pridajte recept a máte možnosť pripraviť ho naživo v škole varenia! [AKTUALIZOVANÉ 23.06.2011 o výhercov súťaže]

Možnosť súťažiť o atraktívne ceny od spoločnosti Potten & Pannen – Staněk, a naživo uvariť svoje recepty získali používatelia portálu Varecha.sk s tými receptami:

Nick 2010 :
Skrytý karfiol – fašírky plnené karfiolom
Kurací tajine s nakladanými citrónmi a olivami

Nick enerrgizer :
Medfouna
Mezze-mezza-mazzah

Nick Nicopopa :
Marocký šalát Zaalouk
Marocké tajine so zemiakmu a olivami

Nick Andys :
Mrkvový krém so škoricou
Marocké kura

Výhercom srdečne blahoželáme, budeme ich kontaktovať na emailové adresy zadané pri registrácii na Vareche.



Jednou zo spoločností, ktorá pravidelne odmeňuje vaše najlepšie recepty je aj spoločnosť Potten & Pannen – Staněk . Vždy ich však vidíme len na obrázku, preto sme sa v zmysle hesla „Radšej raz ochutnať ako stokrát vidieť“ rozhodli pripraviť pre vás tentokrát trošku inú súťaž.

Ak máte záujem predviesť svoje kuchárske umenie nielen svojim blízkym, ale aj nám ostatným, a popri tom vyhrať skutočne hodnotné ceny, pridajte vlastný recept do 23. 6. 2011 na tému marocká alebo iná arabská kuchyňa, a to polievku/predjedlo a hlavné jedlo – ideálne také, ktoré sa dá pripraviť v marockej nádobe tajine*. Štyroch z vás vyberieme, a s vami vybranou posilou nám v Škole varenia vo Sv. Jure pripravíte váš recept – presný deň ešte upresníme, ale predpokladaný termín je 28. týždeň (11. - 15. 7. 2011)

Vaše výtvory bude hodnotiť porota v zložení špičkový slovenský šéfkuchár, zástupca portálu Varecha.sk a zástupca spoločnosti Potten & Pannen – Staněk.

Súťažiaci vo veľkej súťaži s Potten & Pannen – Staněk majú možnosť vyhrať nasledujúce produkty:

1. cena v hodnote cca 243,60 €
Emile Henry tajin 35 cm , GreenPan Kyoto 28 cm , BRITA Elemaris XL , Instant marinator, Garlic chop, Scruba rukavica.

2. cena v hodnote cca 208,10 €
Emile Henry tajin 32 cm , GreenPan Kyoto 26 cm , BRITA Marella , Instant marinator , Garlic chop, Scruba rukavica.

3. cena v hodnote cca 175,30 €
Emile Henry tajin 25 cm, GreenPan Kyoto 24 cm , BRITA Marella, Instant marinator , Garlic chop, Scruba rukavica.

4. cena v hodnote 108,80 €
Emile Henry tajin 25 cm , GreenPan Kyoto 20 cm , Garlic chop, Scruba rukavica.

Dopravu z Bratislavy vám zabezpečí, resp. cestovné náklady z celého Slovenska preplatí spoločnosť Potten & Pannen – Staněk. Tešíme sa na vaše recepty i osobné stretnutie!

Spoločnosť Potten & Pannen – Staněk





* Tajine je špeciálna marocká nádoba s kužeľovitou pokrievkou, vďaka ktorej kondenzujúca voda steká po stenách naspäť k jedlu a udržiava ho pri dlhom dusení stále podliate.

Práve pomalé dusenie je najdôležitejšou vlastnosťou a výhodou tajinu. Benefitom je i príprava kompletného jedla v jednom hrnci.





Bližšie informácie o výrobkoch spoločnosti Potten & Pannen – Staněk nájdete na www.vasekuchyne.sk .
Zoznam všetkých súťaží Pravidlá súťaže

  • Organizátorom súťaže je Perex, a.s., Bratislava, vydavateľ denníka Pravda a prevádzkovateľ Varecha.sk.
  • Súťaž sa začína vo štvrtok 9. júna 2011 v momente vyhlásenia súťaže a končí vo štvrtok 23. júna o 12:00, ak organizátor najneskôr 48 hodín pred ukončením súťaže nezverejní na stránke Varecha.sk zmenu termínu či zrušenie súťaže.
  • Podmienkou účasti v súťaži je registrácia na Varecha.sk (pozri podmienky používania) a pridanie aspoň jedného vlastného receptu z marockej alebo inej arabskej kuchyne počas trvania súťaže. Všetky recepty pridané na Varecha.sk v uvedenom termíne spĺňajúce podmienky pridaného receptu sa súťaže účastnia automaticky.
  • Dodávateľ ceny do súťaže vyberie podľa vlastného uváženia vyhrávajúce recepty z tých, ktoré boli pridané na stránku od vyhlásenia súťažného kola do jeho uzávierky. Počet súťažných receptov od jedného autora nie je obmedzený.
  • Kritériá na výber vyhrávajúcich receptov sú: originálnosť receptu, jeho praktickosť a realizovateľnosť, odborná úroveň, jazyková úroveň receptu. Fotografia nie je podmienkou, ale dôležitým kritériom pri hodnotení receptu.
  • Porota zverejní názvy vyhrávajúcich receptov a identifikačné znaky ich autorov na Varecha.sk 48 hodín od skončenia súťažného kola. Výhercu budeme kontaktovať na emailovej adrese, ktorú uviedol pri registrácii na Varecha.sk.
  • Porota zo súťaže vylúči recepty nespĺňajúce podmienky používania Varecha.sk.
  • Výhercovia si musia sami vysporiadať prípadné daňové povinnosti vyplývajúce z výhry v súťaži.
  • Výhercom súťaže nemôže byť zamestnanec Perex, a.s., ani jeho rodinný príslušník. V prípade, že sa taká skutočnosť zistí po vyhlásení výsledkov súťaže, výhra prejde na ďalšieho súťažiaceho v poradí podľa hodnotenia poroty.
  • Diskusia k článku

    jatanika
    to bude opäť zaujímavá súťaž... už sa teším na marocké inšpirácie :-))
    tatranka
    Pri zadaní tejto súťaže,som si prečítala hodne toho,čo som našla na internete o marockej kuchyni.Bude naozaj zaujímavé sledovať recepty našich varecháčov.Len s chuťou do výberu receptov.Naozaj je z čoho vyberať.
    julica
    Akurat som chcela pridat jeden vlastny recept, co chuti lybanonsky alebo marocky... ak to spravne chapem, treba aj predjedlo?
    elantra
    Ja z textu rozumiem ze treba BUD polievku ALEBO predjedlo A hlavne jedlo. Ci? :)
    tetuska
    o marockej kuchyni neviem bohužiaľ nič, ceny sú krásne a dúfam, že ich vyhrá ten, kto si ich naozaj zaslúži... ja, keďže neviem o tejto kuchyni nič sa do toho nebudem ani púšťať, ale s radosťou si pozriem recepty a nechám sa inšpirovať...
    julica
    nuz, tak teraz: 1.polievka alebo iny druh predjedla a hlavne jedlo
    alebo 2. predjedlo, polievka, hlavne jedlo.
    sandratamer
    Je to tak, že treba pripraviť predjedlo alebo polievku, (buď alebo), a k tomu ešte hlavné jedlo.
    lucylee
    zaujimava sutaz, ja si neviem predstavit ako by som varila, ja ked varim, mam neskutocny bordel okolo a total chaos to je :)
    andys
    Držím palce a dúfam, že niekedy to bude aj na inú tému. Z marockej kuchyne som nikdy nevarila, možno na web recept by som zvládla, ale pred odborníkmi od fachu by som ho určite nezvládla... (teda ak nepočítam čaj z čerstvej mäty ;))
    andys
    Sandra, hľadám inšpiráciu :) Aj odvahu ;)
    evanaaa
    Dievčatá, vy odvážne, hláste sa aj za mňa. Ja nie som typ na varenie pred svedkami, to by bolo, ako píše aj Lucylee, bola by som roztržitá ak by sa poza mňa niekto prizeral ako čo robím, je jedno, či marocké, hotentotské alebo aké menu. Ale tým odvážnym držím palce, lebo taký marinátor stojí za to ( chcela by som).
    sandratamer
    Upravili sme trochu podmienky, aby bola súťaž prístupnejšia aj pre tých používateľov, čo sa tak dobre neorientujú konkrétne v marockej kuchyni. Môžete tak pripravovať jedlá aj z akejkoľvek inej arabskej kuchyne.
    andys
    Sandra, super, vďaka :) Ja som sa napokon popasovala s tou marockou, keby sa mi nepodarilo uspieť nevadí, mám dva nové recepty, ktoré mojim doma veľmi chutili, takže určite ich budem robiť častejšie. A po prvýkrát som robila ako prílohu kuskus - nebyť tejto súťaže, asi to neskúsim :)
    evusik
    gratulujem výhercom a verím, že v súťaži dobre obstoja :-))))
    julica
    škoda, to aby som začala súťažiť s mäsovými receptami :( a ja stále len tie odskúšané, dofrasa :)

    Blahoželám vybraným!
    andys
    Ďakujeeeem, to som nečakala. Konkurencia je ťažká, teším sa na stretnutie ;)
    enerrgizer
    ďakujem... som veľmi rád :-) len dúfam, že sa nebude súťažiť 12, alebo 13.7. lebo vtedy nemôžem... aj ja sa teším na stretnutie :-) @julica teraz som si pozrel tvoje perfektné recepty a ... našiel som len jeden...nebude to tým, že si to neuviedla v tagoch "arabský, orient. recept? " a ja budem variť dve predjedlá :-)
    cistinka
    Aj ja blahoželám, prajem pekný výlet a dobrú reprezentáciu varechy.
    julica
    dík, @energizzer , nie to bude niečím iným,nerieš :) veď kto okrem vás výhercov a mňa pridal marocký recept, dakto musel ostať ladom. škoda len, že sú také rovnaké tie tajine
    ketty3811
    blahoželám výhercom a držím palce v súťaži.Dúfam,že bude aj nejaká reportáž a fotky,poprípade aj video.:-)
    nicopopa
    Ďakujem, teším sa na stretnutie. Až na to, že môj muž ktorý mi robí slovenské korekcie , nechce ísť so mnou. Takže hovoríme po rumunsky na Slovensku pri marockom recepte.
    P.S. Dúfam, že pri tom od strachu neporodím, keďže som v ôsmom mesiaci :D
    jatanika
    gratulujem výhercom! nech sa Vám pri varení všetko podarí :-))
    elantra
    blahozelam vyhercom, drzim palce pri vareni nazivo a zaroven zelam prijemny zazitok zo spolocneho stretnutia, urcite to bude obohacujuce.
    dufam ze nam ostatnym to redakcia priblizi aspon cez fotky :)
    lucylee
    Srdecne blahozelam vyhercom, aj ked som trochu sklamana, ze nevyhrali aj @julicine recepty. Bola som si ista jej vitazstvom, mala krasne marocke recepty...Ale ked ceny su len 4 a sutaziacich bolo 5,6 ak sa nemylim?
    marcy
    bude to určite vzrušujúce,zaslúžite si ...držím palce,teším sa na foto
    julica
    dik luci, ved sa to dalo cakat, vid komenty hore. ja skoro nikdy nerozumiem ocenovaniu receptov, uz som to prestala riesit. vsade vladne ten isty princip, nielen na vareche




     



    TOPlist