Speváčka Andrea Zimányiová:
Bez čili nevarím!

Nora Krchňáková, TV Varecha, 9. júna 2022     6 minút čítania

Slovenská speváčka varieva najradšej minútkové recepty a najlepšie z jednej panvice. Andrea Zimányiová má rada štipľavé jedlá, a jedno také nám pripravila aj v TV Varecha.



Andrea v štúdiu TV Varecha.
Foto: Nora Krchňáková, TV Varecha


Multižánrová speváčka Andrea Zimányiová potvrdila svoje umelecké kvality na mnohých svetových súťažiach. Je nositeľkou prestížnej ceny poroty Objav Visa Francophone 2002 na festivale vo Francúzsku a v roku 2009 sa svetovému publiku predstavila na národnom kole Eurovízie. Andrea okrem milovaného šansónu interpretuje takmer každý žáner – rock, pop, piesne s nádychom džezu či muzikálové piesne.

V TV Varecha ste nám pripravili jedlo bez sacharidov. Je to váš recept?

Recept som našla na internete a zmodifikovala som ho podľa mojej chuti. Okamžite som tam pridala čili, pretože bez neho nevarím.

Ako často varíte a kto vás to naučil?

Snažím sa variť čo najčastejšie. V detstve som trávila veľa času so starými rodičmi, takže som sa motala u babky v kuchyni. Babka vyrastala počas vojny v Budapešti, takže u nás prevládala výborná maďarská kuchyňa, ktorú dodnes milujem a tiež aj varievam.

Aké sú vaše obľúbené jedlá? Čo rada varíte sebe a rodine?

Vždy, keď som dlhšie mimo domova, prvú vec, čo pri návrate urobím, je, že sa zastavím na halušky v mojej obľúbenej kolibe. Milujem aj španielskeho vtáčika s ryžou. Varievam najradšej minútkové recepty. Najlepšie je, keď sa všetko urobí v jednej panvici.

Teraz žijete v Českej republike. Viete uvariť typické české špeciality? A varíte partnerovi slovenské jedlá?

Česká kuchyňa je veľmi chutná a my Slováci sme na ňu zvyknutí. Ale pre mňa je to dosť „piplačka“. Sviečkovicu na smotane robíte celý deň a zjedená je za päť minút. To si radšej zájdem do reštaurácie. Ale vďaka mne si partner zamiloval bryndzové halušky, nikde inde mu nechutia. Aj partner varí, takže to máme krásne vyvážené.

Stravujete sa zdravo? Musíte sa v jedle obmedzovať?

Aktuálne máme s partnerom režim, v ktorom počas týždňa pijeme zeleninové a ovocné šťavy. A podvečer si dáme večeru s vysokým obsahom bielkovín, pretože posilňujeme. No ale cez víkend si doprajeme aj „prasárny“...



Andrein obľúbený teplý šalát s hovädzím mäsom chutil aj nám.
Foto: Nora Krchňáková, TV Varecha


Máte nejaké závislosti – sladkosti či slanosti, bez ktorých nemôžete žiť?

Našťastie mávam iba výnimočne chuť na sladkosti. S tými slanosťami je to horšie, preto ich vôbec doma nedržíme. Raz za čas si kúpim popcorn k filmu alebo oriešky, ktoré hneď spotrebujem.

Pri práci veľa cestujete. Ktorá z kuchýň je vaša obľúbená?

V každej destinácii sa snažím ochutnať miestne špeciality. V roku 2013 som spievala na zaoceánskej lodi, ktorá sa plavila od Nového Zélandu až po Hongkong. A každá zastávka bola výnimočná nielen prostredím, ale aj gastronómiou. Najmilšia mi je talianska a japonská kuchyňa.

Máte nejaké zážitky so stravovaním pri práci s vašou kapelou či na akcii?

Pamätám si, keď sme boli na Novom Zélande v nákupnom centre a mala som chuť na suši. V jednom druhu rolky boli okrem typických surovín strčené aj maličké hranolčeky! To sa mi zdalo už naozaj cez čiaru. Ale jeden z najlepších gastro zážitkov sme zažili s Big Bandom Gustava Broma na Plese jako Brno. Bezkonkurenčne!

Rozbehlo sa koncertovanie. Čo aktuálne pripravujete pre fanúšikov?

Prichádza leto a s ním aj festivaly, ktoré prevažne absolvujem s Vašom Patejdlom a jeho kapelou. Aj so šansónovou kapelou zavítame do niektorých slovenských miest. Koncerty chystáme aj s Big Bandom Gustava Broma. Zároveň stále zbieram materiál na môj druhý album. Mám vedľa seba šikovných autorov, po hudobnej aj textárskej stránke.

Pozrite si videorecept, ktorý Andrea Zimányiová nakrútila v TV Varecha:






Textovú verziu videoreceptu nájdete TU:










Diskusia k článku







 



TOPlist