Foto: Pravda
Fedor Malík
Najpopulárnejší je v kandizovanej forme. Očistený a na rezance nakrájaný koreň sa na 10 – 14 dní zaleje hustým ovocno–cukrovým sirupom. Potom sa nechá odkvapkať a dosušiť. Confiserie Biffar GmbH funguje od roku 1890 a dnes ako jediná nemecká fabrika tohto druhu ponúka zázvorové špeciality.
Likérový zázvor, zázvor s mandľami, zázvorové pralinky, zázvorové želé, zázvorové mušty, džemy, konfitúry... Biffarovou špecialitou sú kandizované zelené mandle a zelené orechy v mliečnej zrelosti. Aj tie som ochutnal a na Josefovo odporúčanie sme ich vlhčili malými dúškami jeho ľadového ryňáku.
Bol akýsi prikyslý. Bodaj by aj nie, veď v ňom bolo štyri razy menej cukru ako v tom, slovami Nemca napísané, božskom a kráľovskom ďumbierovom pôžitku.
Diskusia k článku