Pozor na to:
5 dôvodov, prečo vaše šampiňóny nie sú chutné. Možno robíte jednu z týchto chýb

Jana Klimanová, 24. septembra 2025     4 minúty čítania

Pri príprave šampiňónov často opakujeme návyky, ktoré negatívne ovplyvňujú ich chuť aj textúru. Čomu sa treba vyhnúť, aby boli v cestovinách, omelete alebo na pizzi lákavé a lahodné?



Foto: Shutterstock

5. Pridávanie soli príliš skoro

Soľ vytiahne z húb vodu, čo môže spôsobiť, že sa začnú namiesto opekania variť. To vedie k strate chuti aj štruktúry.
Šampiňóny osoľte až ku koncu prípravy, keď sú krásne zlatisté a takmer hotové. Tak si zachovajú lepšiu konzistenciu a intenzívnejšiu chuť.



ANKETA: Umývate šampiňóny pod tečúcou vodou?

33,3%



66,7%







Diskusia k článku










TOPlist