Otázka dňa:
Radosť z plného košíka húb je veľká, ale viete, čo s nimi? Toto je 10 spôsobov, ako ich môžete spracovať

Jana Klimanová, 1. septembra 2023     6 minút čítania

Keď si prinesiete z lesa plno voňavých húb, treba ich doma rýchlo spracovať, najlepšie do druhého dňa. Čaká vás čistenie, sušenie, zaváranie. Ale možností máte oveľa viac.



Foto: Shutterstock

7. Huby v soli

Zdravé, pevné a menšie huby očistite, neumývajte ich. Nakrájajte ich na plátky hrubé približne 2 až 3 mm a nechajte na plechu s papierom na pečenie preschnúť 4-5 hodín.

Pripravte si soľ - na 1 kg húb budete potrebovať 250 g soli. Huby ukladajte do čistých suchých pohárov a každú vrstvu zasypte soľou. Posledná vrstva bude soľ.




ANKETA: Už ste tento rok boli na hubách?

64,8%



35,2%







Diskusia k článku







 



TOPlist