Otázka dňa:
Radosť z plného košíka húb je veľká, ale viete, čo s nimi? Toto je 10 spôsobov, ako ich môžete spracovať

Jana Klimanová, 1. septembra 2023     6 minút čítania

Keď si prinesiete z lesa plno voňavých húb, treba ich doma rýchlo spracovať, najlepšie do druhého dňa. Čaká vás čistenie, sušenie, zaváranie. Ale možností máte oveľa viac.



Foto: Shutterstock

6. Mrazené huby

Niektoré druhy húb sa skvele hodia aj na mrazenie. Huby nakrájajte na plátky s hrúbkou 2-3 mm, malé hríbiky môžete nechať vcelku. Pred mrazením ich môžete aj krátko orestovať na oleji či masle.

Najčastejšie sa však huby pred mrazením blanšírujú. Do vody môžete pridať 1 ČL kyseliny citrónovej a necháte ju zovrieť. Pridáte huby, minútu povaríte, vyberiete a ihneď ponoríte do studenej vody, do ktorej ste pridali ľad.

Huby vyberte, osušte, vložte do plastových vreciek alebo nádob, dobre uzatvorte a dajte zamraziť.




ANKETA: Už ste tento rok boli na hubách?

64,8%



35,2%







Diskusia k článku







 



TOPlist