Otázka dňa:
Radosť z plného košíka húb je veľká, ale viete, čo s nimi? Toto je 10 spôsobov, ako ich môžete spracovať

Jana Klimanová, 1. septembra 2023     6 minút čítania

Keď si prinesiete z lesa plno voňavých húb, treba ich doma rýchlo spracovať, najlepšie do druhého dňa. Čaká vás čistenie, sušenie, zaváranie. Ale možností máte oveľa viac.



Foto: Shutterstock

8. Huby vo vlastnej šťave

Huby nakrájajte, a opekajte na masle, kým nepustia vlastnú šťavu. Osoľte, prikryte pokrievkou a duste 20 minút pri občasnom premiešaní. Nepridávate korenie, aby ste mohli huby použiť v rôznych pokrmoch.

Huby spolu s vydusenou šťavou dajte do menších sklenených pohárov a sterilizujte.




ANKETA: Už ste tento rok boli na hubách?

64,8%



35,2%







Diskusia k článku







 



TOPlist