Otázka dňa:
Radosť z plného košíka húb je veľká, ale viete, čo s nimi? Toto je 10 spôsobov, ako ich môžete spracovať

Jana Klimanová, 1. septembra 2023     6 minút čítania

Keď si prinesiete z lesa plno voňavých húb, treba ich doma rýchlo spracovať, najlepšie do druhého dňa. Čaká vás čistenie, sušenie, zaváranie. Ale možností máte oveľa viac.



Foto: Shutterstock

10. Hubové pesto z húb

Pesto z húb sa hodí na cestoviny alebo opečené bagety. Očistené huby nakrájajte na menšie kúsky a opekajte na olivovom oleji dovtedy, kým sa neodparí všetka voda.

Pridajte slnečnicové semienka, strúhaný parmezán, cesnak, soľ, mleté čierne korenie a olivový olej. Môžete pridať aj bylinky - tymian, petržlenovú vňať alebo oregano. Zmes rozmixujte. Hubové pesto vám v chladničke vydrží asi týždeň, môžete ho aj zamraziť.



ANKETA: Už ste tento rok boli na hubách?

64,8%



35,2%







Diskusia k článku







 



TOPlist