
Foto: Richard Gerényi
Ešte stále je to však obdobie, keď môžeme používať v kuchyni čerstvé suroviny, ktoré vyrástli tu u nás. Preto by bola škoda to nevyužiť.
Štyri recepty, ktoré som dnes pripravila, sú z tohto súdka. Môžete z nich pripraviť kompletné troj– či štvorchodové menu, alebo si uvariť každý samostatne.
Kel je zelenina, ktorá sa najčastejšie využíva pri príprave prívarkov. Skúste to tentoraz inak, pripraviť z neho polievku. Tekvica hokkaido je aj u nás čoraz populárnejšia, preto som ju použila vo dvoch jedlách. Možno pre niekoho netradičné sú tekvicové halušky, ktoré sú zdravšou alternatívou klasických halušiek. Keďže ich podávame s tvarohom, sú jedlom, ktoré dokáže zasýtiť. Tekvicu som použila aj v ľahkom mäsitom jedle, kde sa kombinuje s jablkami. Kuracím prsiam dodáva táto kombinácia šťavnatosť, ktorá je pri tomto druhu mäsa žiaduca.
Štvrtým jedlom je dezert – jeho príprava je jednoduchá a použili sme naň tiež sezónnu surovinu, gaštany. Môže byť sladkou bodkou po víkendovom obede.
Diskusia k článku