Od antipasti po dolci:
Ako si objednávať v reštaurácii na dovolenke v Taliansku? Pomôže vám náš sprievodca autentickými chodmi

Jana Klimanová, 14. júla 2023     4 minúty čítania

Chystáte sa na dovolenke v Taliansku navštíviť miestne reštaurácie? Zaskočiť vás môžu názvy jednotlivých chodov, ktoré nájdete na jedálnom lístku. Vysvetlíme vám, čo znamenajú.



Foto: Shutterstock

8. Digestivi - likér na pretrávenie

Digestívum na pretrávenie si zvyčajne reštaurácie pripravujú samé. Klasikou je citrónový likér limoncello z citrónov alebo likér zo sladkého drievka (liquirizia) či pálenka grappa. Ak nie ste na sladké, môžete si dať horký likér amaro, ak máte radi dobrodružnú jazdu, vyskúšajte likér cynar z artičokov.



ANKETA: Navštívili ste niekedy v Taliansku nejakú miestnu reštauráciu?

81,0%



19,0%







Diskusia k článku







 



TOPlist