Obľúbená klasika:
3 recepty na zákusky z cukrárenských vitrín

Katarína Lešková, šéfcukrárka hotela Devín v Bratislave, 19. januára 2022     2 minúty čítania

Vitríny cukrární a kaviarní lákajú odjakživa milovníkov sladkostí. To, čo v nich vidíte, tiež podlieha módnym trendom, takže ich obsah sa mení. A potom sú tu ešte trvalky.



Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Tie trónia v ponuke desaťročia a sú stále rovnako obľúbené. U nás medzi ne určite patria veterníky, krémeše a punčové rezy.

Samozrejme, kvalita surovín, z ktorých sú napríklad krémeše a veterníky pripravené, sa od prevádzky k prevádzke líšia. Ak máte takú, v ktorej vám chutia, je to super. Ak nie, môžete si ich pripraviť občas doma. Ich príprava nie je úplne jednoduchá, vyžaduje totiž nejaký čas a trošku zručnosti. Na druhej strane – nie je to nič, čo sa nedá doma zvládnuť a suroviny, ktoré na to potrebujeme, sú bežne dostupné.

Jedinou nevýhodou týchto zákuskov je, že sa neoplatí robiť ich v malom množstve a nevydržia týždeň či dva, takže ich treba pripraviť vtedy, keď vieme, že ich budeme mať komu ponúknuť.

Recepty na obľúbené zákusky z cukrární podľa Kataríny Leškovej nájdete TU:











Diskusia k článku







 



TOPlist