Nezničte si ho:
Zabudnite na mikrovlnku, toto sú 3 správne spôsoby, ako roztopiť skryštalizovaný med

Jana Klimanová, 4. októbra 2023     3 minúty čítania

Aj stuhnutý med je rovnako dobrý ako ten tekutý, akurát sa s ním v kuchyni horšie narába. Prezradíme vám, ako ho rozpustiť a zachovať pritom jeho kvalitu, aj prečo sa nesmie dávať do mikrovlnky.



Foto: Shutterstock

1. Vo vodnom kúpeli

Vložte pohár s medom do vlažnej vody a nechajte ju pomaly zohrievať. Teplotu vody kontrolujte ponorným kuchynským teplomerom. Nesmie presiahnuť 40 °C, pretože vyššie teploty by zničili cenné látky - vitamíny, minerály a enzýmy, pre ktoré, okrem lahodnej chuti, med konzumujeme. Po dosiahnutí teploty sporák vypnite a postup opakujete dovtedy, kým med nie je tekutý.




ANKETA: Roztápate skryštalizovaný med aj v mikrovlnke?

8,8%



91,2%







Diskusia k článku







 



TOPlist