Foto: Shutterstock
Strukoviny do našej stravy rozhodne patria, dokonca sa kvôli ich zdravotným benefitom nazývajú superpotravinami. Majú toľko bielkovín ako mäso, takže zasýtia rovnako, ale oveľa zdravšie, ako bonus majú ešte aj veľa vlákniny, ktorú potrebujeme kvôli zdravým črevám, k tomu ešte minerály a vitamíny. Navyše sú lacné, porciu pripravíte za pár centov...
Od jedenia strukovín však veľa ľudí odrádza jedna ich menej príjemná vlastnosť, akou je nadúvanie a plynatosť po ich konzumácii. Je to preto, lebo majú vysoký podiel nestráviteľných sacharidov, ktoré nedokáže naše telo spracovať. V tom stave sa dostanú až do hrubého čreva a tam ich rozložia črevné baktérie a pri tom vznikajú plyny. Ak netrpíte chronickými problémami, tento nepríjemný jav sa dá eliminovať. Tu je niekoľko našich tipov.
Diskusia k článku