Michal Prokop:
Osviežujúce dezerty ako stvorené na leto

Michal Prokop, šéfcukrár a majiteľ cukrárne a kaviarne Suncafé v Petržalke, 1. augusta 2021     3 minúty čítania

Aké sú ideálne dezerty na horúce letné dni? Myslím, že väčšina ľudí uprednostňuje také, ktoré osviežia, nie sú príliš sladké a ich príprava nie je náročná.



Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Také sú štyri dezerty z piatich, ktoré som pripravil. Ani piaty – košíčky s ovocím a so šľahačkou – nie je komplikovaný, len na jeho prípravu treba istú dávku zručnosti.

Keď je teplo, výborne osvieži zmrzlina, preto recept na ňu nemôže chýbať ani medzi dnešnými receptmi. Je to klasika – vanilkové nanuky. Používam na ne pasterizované žĺtky, ak ale dôverujete vajíčkam, ktoré máte doma, môžete použiť tie.

Do kategórie osviežujúcich patrí aj čučoriedková torta a bezlepková roláda s byvolím jogurtom. V tej nie je takmer nijaký cukor a kyslastá chuť jogurtovo- -šľahačkovej plnky výborne harmonizuje s kakaovým korpusom.

Do kategórie letných by som zaradil aj Sacherove guľky – ich názov evokuje Sacherovu tortu, suroviny sú podobné, ale sú pripravené inak. Môžete ich dať do mrazničky a dobre vychladené potešia každého milovníka čokoládových dezertov.

Dezerty na horúce letné dni podľa Michala Prokopa:








Diskusia k článku







 



TOPlist