Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Také sú štyri dezerty z piatich, ktoré som pripravil. Ani piaty – košíčky s ovocím a so šľahačkou – nie je komplikovaný, len na jeho prípravu treba istú dávku zručnosti.
Keď je teplo, výborne osvieži zmrzlina, preto recept na ňu nemôže chýbať ani medzi dnešnými receptmi. Je to klasika – vanilkové nanuky. Používam na ne pasterizované žĺtky, ak ale dôverujete vajíčkam, ktoré máte doma, môžete použiť tie.
Do kategórie osviežujúcich patrí aj čučoriedková torta a bezlepková roláda s byvolím jogurtom. V tej nie je takmer nijaký cukor a kyslastá chuť jogurtovo- -šľahačkovej plnky výborne harmonizuje s kakaovým korpusom.
Do kategórie letných by som zaradil aj Sacherove guľky – ich názov evokuje Sacherovu tortu, suroviny sú podobné, ale sú pripravené inak. Môžete ich dať do mrazničky a dobre vychladené potešia každého milovníka čokoládových dezertov.
Diskusia k článku