Kakaová roláda
Kakaová roláda

Kakaová roláda bez múky s jogurtovo-šľahačkovým krémom

Michal Prokop
šéfcukrár a majiteľ cukrárne a kaviarne Suncafé v Petržalke, 8. júla 2021
Kakaová roláda bez múky s jogurtovo-šľahačkovým krémom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
30 minút
príprava
10 minút
na 170 °C

Suroviny

4 ks
80 g
2 bal.
50 g
370 g
125 g (alebo klasický biely s min. 10 % tuku)




Postup

  1. 1

    Z bielkov so štipkou soli vyšľaháme tuhý sneh. Vyšľaháme žĺtky s práškovým a vanilkovým cukrom, pridáme 50 g kakaa. Do zmesi ručne vmiešame sneh z bielkov.

  2. 2

    Na plech dáme alobal a naň vylejeme cesto, vyrovnáme. Pečieme v rozohriatej rúre pri 170 stupňoch 10 minút. Plech s upečeným cestom vytiahneme, opatrne chytíme za alobal, dáme preč z plechu a ešte teplé v alobale zrolujeme. Necháme vychladnúť.

  3. 3

    Kým cesto chladne, vyšľaháme smotanu s byvolím jogurtom. Môžeme osladiť, ale nemusíme. Roládu rozbalíme a natrieme krémom a znovu zabalíme do rolády. Dozdobíme.

  4. 4

    Do šľahačkového krému používam bulharský byvolí jogurt, ktorý máme v cukrárni k dispozícii, ale dá sa nahradiť bežným jogurtom s minimálne 10 percentami tuku.

Diskusia k receptu