Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Keďže naša krajina je rozľahlá a ľudnatá, hovoriť o indickej kuchyni ako celku sa, samozrejme, nedá. Každá oblasť má svoje vlastné suroviny aj vlastné spôsoby prípravy jedál, kuchyňa a chute severu Indie sa výrazne líšia od juhu. V Indii je tradíciou odovzdávať si recepty z generácie na generáciu.
Cudzincovi pripadá so svojimi exotickými chuťami komplikovaná, ale dovolil by som si tento názor označiť za predsudok. „Indiu“ si môžete pripraviť a napodobniť ju aj sami doma. Výhodou našej kuchyne je, že príprava jedál netrvá dlho, sú to rádovo minúty. Oveľa dôležitejšie je správne napríklad zeleninu a mäso marinovať v tých správnych surovinách a koreninách. India je známa svojimi koreninami, ich sortiment je naozaj obrovský. Ale veľa z nich dostať už aj na Slovensku alebo si ich možno objednať cez internet.
Recepty, ktoré som vybral, patria v našej reštaurácii medzi najobľúbenejšie a v tejto podobe si ich veľmi ľahko a rýchlo viete pripraviť aj doma. Samozrejme, každý kuchár má svoje tajomstvá a tajomné suroviny, máme ich aj my. Nemôžeme prezradiť všetko, ale keď sa pustíte do varenia, sľubujem vám, že po pár minútach bude vaša kuchyňa voňať exotikou a túto budete mať aj na tanieri. Aj bez absolvovania tisícok kilometrov.
Diskusia k článku