Kým sa do toho pustíte:
5 rád, ako postupovať pri domácej fermentácii zeleniny

Jana Klimanová, 3. októbra 2023     5 minút čítania

Fermentácia je lacná a rýchla metóda uchovávania zeleniny. Čo na ňu potrebujete a na čo si pri jej príprave dať pozor?



Foto: Shutterstock

3. Bez soli to nepôjde, koľko jej potrebujete?

Na 1 kg zeleniny budete potrebovať 20 g morskej soli bez jódu (ten bráni množeniu potrebných baktérií). Nepridávajte viac soli “pre istotu”, pretože by sa mohol kvasný proces zastaviť.

Nakrájanú zeleninu premiešajte so soľou, koreninami a bylinkami, a nechajte hodinku odležať, kým pustí šťavu.




ANKETA: Skúšali ste už doma robiť takúto rýchlokvasenú zeleninu?

66,7%



33,3%







Diskusia k článku







 



TOPlist