Kým sa do toho pustíte:
5 rád, ako postupovať pri domácej fermentácii zeleniny

Jana Klimanová, 3. októbra 2023     5 minút čítania

Fermentácia je lacná a rýchla metóda uchovávania zeleniny. Čo na ňu potrebujete a na čo si pri jej príprave dať pozor?



Foto: Shutterstock

4. Ktoré koreniny a bylinky sa hodia?

Podľa druhu zeleniny môžete pridať vhodné koreniny - horčičné semienka, červené korenie, garam masala, gulášové korenie, klinček, rascu, koriander, čili, ale aj bylinky - bazalku, oregano či rozmarín a, samozrejme, strúčiky cesnaku. Ten okrem iného zabraňuje rastu nežiaducich mikroorganizmov.




ANKETA: Skúšali ste už doma robiť takúto rýchlokvasenú zeleninu?

66,7%



33,3%







Diskusia k článku







 



TOPlist