A bude dokonalý:
5 rád, vďaka ktorým vám už syr pri vyprážaní nevytečie

Jana Klimanová, 25. marca 2023     3 minúty čítania

Osvojte si tieto tipy, aby bol váš milovaný vyprážaný syr presne taký, ako má byť.

1. Vyberte správny druh syra



Foto: Shutterstock

Na vyprážanie je najvhodnejší syr eidam. Má vhodnú konzistenciu a jeho chuť je výraznejšia. Keďže vydrží vyššie teploty, neroztečie sa tak rýchlo ako iné druhy. Môžete však použiť aj goudu, čedar alebo plesňový syr, napríklad hermelín. Syr na vyprážanie by mal mať minimálne 30 % tuku.

Syr nakrájajte na približne centimetrové plátky. Ak chcete, aby sa vám lepšie vyprážal v okrúhlej panvici, môžete ho narezať na tvar trojuholníkov, čím využijete celú plochu panvice a syr môžete podávať všetkým členom rodiny naraz.





ANKETA: Dáte si vyprážaný syr radšej v reštaurácii než doma?

41,8%



58,2%







Diskusia k článku







 



TOPlist