Ešte si pochutnáte:
5 nápadov, čo robiť s kúskami kapra, ktoré ostali po štedrej večeri

Jana Klimanová, včera 06:15     3 minúty čítania

Neviete, čo so zvyškami kapra, ktoré vám už nejdú na chuť? Určite ich nevyhadzujte, premeňte ich na chutné pokrmy.



Foto: Shutterstock

1. Marinovaný kapor

Čaká vás silvestrovská párty? Po bujarom vítaní nového roka vás určite poteší sladkokyslý marinovaný kapor.

Do hrnca nalejte jeden diel vínneho octu, tri diely vody a pol dielu cukru. Môžete pridať trochu soli, bobkový list, celé nové korenie, celé čierne korenie a horčicové semienko. Zmes priveďte k varu a povarte približne desať minút s červenou cibuľou a mrkvou nakrájanou na kolieska.

Kúsky kapra vkladajte do zaváraninového pohára a postupne zalievajte vychladnutým nálevom. Dobre uzatvorený pohár odložte do chladničky. Marinovaného kapra môžete konzumovať po štyroch dňoch.



ANKETA: Ostal vám zo štedrej večere nezjedený kapor?

67,6%



32,4%







Diskusia k článku







 



TOPlist