O víne:
Americké clá rozčerili hladinu európskeho vína. Ublížia aj slovenskému
Európsky vinársky priemysel sa ocitol v centre pozornosti eskalujúceho obchodného sporu s USA....
4 minúty čítania
Rebríček TOP 15:
Syrové batôžky, vyprážané pirohy aj domáca zmrzlina. Pozrite si najsledovanejšie májové videorecepty
Neviete, čo variť, piecť alebo čím sa osviežiť? Inšpirujte sa najpozeranejšími videami uplynulého mesiaca.
7 minút čítania
O víne:
Vráble: Majstri biovína a domácej symbiózy. Predium vracia víno a človeka do lona prírody
Keď v júni roku 2024 vyhlásili Predium Vráble za slovenské vinárstvo roka, sálou elegantného vinárskeho paláca Elesko zaznel spontánny potlesk....
17 minút čítania
Pre všetky deti:
11x domáca krtkova torta, aj ako koláč na plech či muffiny
Vďaka šikovným gazdinkám vieme, ako krtkovu tortu upiecť z domácich surovín a nie sme odkázaní na tú z polotovaru....
4 minúty čítania
Grilovacie tajomstvá:
Entrecôte, steak pre naozajstných znalcov. Ako tento úžasný kus mäsa nepokaziť?
Steaky si veľa ľudí doma netrúfa robiť, ale ak viete, na čo si treba dať pri grilovaní pozor, určite sa vám podarí....
5 minút čítania
SÚŤAŽ na jún:
Stačí pridať recept a ste v hre o 3 nákupné poukážky v hodnote 20 eur
Podeľte sa s nami, čo varíte a pečiete prvý letný mesiac....
6 minút čítania
O víne:
Základ vína sa rodí vo vinohrade: Príbeh Chateau Topoľčianky
Ako je živá kyselina chrbticou vína, tak sú najpevnejším základom vinárstva jeho vinohrady....
12 minút čítania
Víkendový koláč:
11x čerešňová bublanina, klasika, ktorá nás nikdy neomrzí
Je to asi najjednoduchší ovocný koláč aký vôbec môže byť a predsa je taký výnimočný. Chutí totiž každému!...
5 minút čítania
Overené praxou:
Natvrdo, na polomäkko, namäkko. Ako dlho variť vajíčka, aby boli podľa vášho gusta
Každému chutia troška inak. Niekto je rád, keď je žĺtok pevný, iného poteší skôr tekutý....
2 minúty čítania
10x domáci chlieb:
Nie len taký obyčajný, upečte si vylepšený orieškami, syrom či zeleninou
Tieto jedinečné bochníky sú dôkazom, že aj pri pečení chlebíka je priestor na kreativitu. Pozrite sa, čím všetkým ich môžete ozvláštniť...
4 minúty čítania
Rýchla chuťovka:
Ostali vám kyslé uhorky? Spravte si jednoduchý snack, ktorý valcuje internet
Ak máte v chladničke otvorený pohár s uhorkami, tento virálny hit foodblogerov vám s nimi pomôže.
3 minúty čítania
PRÍLOHA VARECHA 22/2025:
Na detskú oslavu
Varecha s receptami na detskú oslavu z portálu Varecha. sk, vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 30. mája
3 minúty čítania
Rozkošné madlenky:
9 receptov na chutné francúzske pečivo v tvare mušle
Na raňajky, na desiatu, aj ako dezert ku káve či k čaju....
4 minúty čítania
Všetko, čo ste nevedeli o mangolde:
Vyzerá ako dúha, chutí ako špenát a dá sa pestovať aj v kvetináči
Možno ste mangold ešte nikdy v kuchyni nepoužili, ale táto listová zelenina plná vitamínov a vlákniny určite stojí za zoznámenie.
5 minút čítania
Dokonalá grilovačka podľa kuchára Dávida Géczyho
INZERCIA - Začalo sa obdobie, keď sa neodolateľné vône z grilu miešajú s letnou atmosférou a spoločnosťou priateľov či rodiny....
3 minúty čítania
Vylepší aj vývar:
12 receptov, v ktorých využijete bohatú chuť parmezánu. Ani tvrdá kôrka nepríde nazmar!
Univerzálnosť parmezánu je naozaj veľkolepá....
7 minút čítania
Nezničte si kariéru:
5 pravidiel obedovej etikety v kancelárii
Nič nepokazí pracovné vzťahy rýchlejšie ako teplý tuniak o dvanástej.
3 minúty čítania
Naše ovocie:
Najklikanejší, od babky, s minimom cukru aj pre začiatočníkov. 10 receptov na domáci jahodový džem
Sezóna slovenských jahôd je tu, otvárajú sa samozbery a to je ten najlepší čas na prípravu džemu....
5 minút čítania
Neželaní návštevníci:
Špacírujú sa vám po dome mravce? Vytiahnite tieto zbrane zo špajze
Vyskúšajte niekoľko účinných metód, ako sa nevyžiadaných hostí v domácnosti zbaviť.
4 minúty čítania
Fedor Malík:
Treska so špenátom
Nie som rybár, ba ani milovník rybích bielkovín. Napokon, som suchozemec a k rybám som sa nedostával často....
3 minúty čítania
Overené recepty:
Chutné obedy, jednoduché večere aj niečo sladké. 14 tipov, čo variť tento týždeň
Super inšpirácie, čo dobré pod zub pripraviť pre celú rodinu.
6 minút čítania
Sladký poklad:
9 receptov na výborné zákusky s kondenzovaným mliekom
Klasické sladené zahustené mlieko dochutí krémy namiesto cukru a dodá aj troška pevnosti riedkej plnke....
4 minúty čítania
Dobré rady:
Plné šťavy a takmer bez tuku. Ako pripraviť bravčové karé, aby nebolo tuhé ako podošva
Bravčové karé obsahuje veľmi málo tuku a tak ho pri príprave môžeme ľahko vysušiť. Tu je niekoľko tipov, ako tomu predísť.
5 minút čítania
Moderátorka Katka Brychtová:
Pri pečení cítim šťastie a radosť
Obľúbená herečka a moderátorka nám porozprávala o dôležitých novinkách vo svojom živote, kulinárskych vychytávkach aj ženských témach.
15 minút čítania
Sobotný obed:
Dnes budú kolienka. A s čím? Mäsové guľky, perkelty, omáčky, ktoré k nim dokonale pasujú
Keď máte doma balík obľúbených cestovín, vychutnajte si ich s mäsom, rybou či šampiňónmi.
5 minút čítania