Magazín

Americké clá rozčerili hladinu európskeho vína. Ublížia aj slovenskému

O víne:
Americké clá rozčerili hladinu európskeho vína. Ublížia aj slovenskému

Európsky vinársky priemysel sa ocitol v centre pozornosti eskalujúceho obchodného sporu s USA....
4 minúty čítania

Rebríček TOP 15: Syrové batôžky, vyprážané pirohy aj domáca zmrzlina. Pozrite si najsledovanejšie májové videorecepty

Rebríček TOP 15:
Syrové batôžky, vyprážané pirohy aj domáca zmrzlina. Pozrite si najsledovanejšie májové videorecepty

Neviete, čo variť, piecť alebo čím sa osviežiť? Inšpirujte sa najpozeranejšími videami uplynulého mesiaca.
7 minút čítania

Vráble: Majstri biovína a domácej symbiózy. Predium vracia víno a človeka do lona prírody

O víne:
Vráble: Majstri biovína a domácej symbiózy. Predium vracia víno a človeka do lona prírody

Keď v júni roku 2024 vyhlásili Predium Vráble za slovenské vinárstvo roka, sálou elegantného vinárskeho paláca Elesko zaznel spontánny potlesk....
17 minút čítania

Pre všetky deti: 11x domáca krtkova torta, aj ako koláč na plech či muffiny

Pre všetky deti:
11x domáca krtkova torta, aj ako koláč na plech či muffiny

Vďaka šikovným gazdinkám vieme, ako krtkovu tortu upiecť z domácich surovín a nie sme odkázaní na tú z polotovaru....
4 minúty čítania

Grilovacie tajomstvá: Entrecôte, steak pre naozajstných znalcov. Ako tento úžasný kus mäsa nepokaziť?

Grilovacie tajomstvá:
Entrecôte, steak pre naozajstných znalcov. Ako tento úžasný kus mäsa nepokaziť?

Steaky si veľa ľudí doma netrúfa robiť, ale ak viete, na čo si treba dať pri grilovaní pozor, určite sa vám podarí....
5 minút čítania

SÚŤAŽ na jún: Stačí pridať recept a ste v hre o 3 nákupné poukážky v hodnote 20 eur

SÚŤAŽ na jún:
Stačí pridať recept a ste v hre o 3 nákupné poukážky v hodnote 20 eur

Podeľte sa s nami, čo varíte a pečiete prvý letný mesiac....
6 minút čítania

Základ vína sa rodí vo vinohrade: Príbeh Chateau Topoľčianky

O víne:
Základ vína sa rodí vo vinohrade: Príbeh Chateau Topoľčianky

Ako je živá kyselina chrbticou vína, tak sú najpevnejším základom vinárstva jeho vinohrady....
12 minút čítania

Víkendový koláč: 11x čerešňová bublanina, klasika, ktorá nás nikdy neomrzí

Víkendový koláč:
11x čerešňová bublanina, klasika, ktorá nás nikdy neomrzí

Je to asi najjednoduchší ovocný koláč aký vôbec môže byť a predsa je taký výnimočný. Chutí totiž každému!...
5 minút čítania

Overené praxou: Natvrdo, na polomäkko, namäkko. Ako dlho variť vajíčka, aby boli podľa vášho gusta

Overené praxou:
Natvrdo, na polomäkko, namäkko. Ako dlho variť vajíčka, aby boli podľa vášho gusta

Každému chutia troška inak. Niekto je rád, keď je žĺtok pevný, iného poteší skôr tekutý....
2 minúty čítania

10x domáci chlieb: Nie len taký obyčajný, upečte si vylepšený orieškami, syrom či zeleninou

10x domáci chlieb:
Nie len taký obyčajný, upečte si vylepšený orieškami, syrom či zeleninou

Tieto jedinečné bochníky sú dôkazom, že aj pri pečení chlebíka je priestor na kreativitu. Pozrite sa, čím všetkým ich môžete ozvláštniť...
4 minúty čítania

Rýchla chuťovka: Ostali vám kyslé uhorky? Spravte si jednoduchý snack, ktorý valcuje internet

Rýchla chuťovka:
Ostali vám kyslé uhorky? Spravte si jednoduchý snack, ktorý valcuje internet

Ak máte v chladničke otvorený pohár s uhorkami, tento virálny hit foodblogerov vám s nimi pomôže.
3 minúty čítania

PRÍLOHA VARECHA 22/2025: Na detskú oslavu

PRÍLOHA VARECHA 22/2025:
Na detskú oslavu

Varecha s receptami na detskú oslavu z portálu Varecha. sk, vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 30. mája
3 minúty čítania

Rozkošné madlenky: 9 receptov na chutné francúzske pečivo v tvare mušle

Rozkošné madlenky:
9 receptov na chutné francúzske pečivo v tvare mušle

Na raňajky, na desiatu, aj ako dezert ku káve či k čaju....
4 minúty čítania

Všetko, čo ste nevedeli o mangolde: Vyzerá ako dúha, chutí ako špenát a dá sa pestovať aj v kvetináči

Všetko, čo ste nevedeli o mangolde:
Vyzerá ako dúha, chutí ako špenát a dá sa pestovať aj v kvetináči

Možno ste mangold ešte nikdy v kuchyni nepoužili, ale táto listová zelenina plná vitamínov a vlákniny určite stojí za zoznámenie.
5 minút čítania

Dokonalá grilovačka podľa kuchára Dávida Géczyho

Dokonalá grilovačka podľa kuchára Dávida Géczyho

INZERCIA - Začalo sa obdobie, keď sa neodolateľné vône z grilu miešajú s letnou atmosférou a spoločnosťou priateľov či rodiny....
3 minúty čítania

Nezničte si kariéru: 5 pravidiel obedovej etikety v kancelárii

Nezničte si kariéru:
5 pravidiel obedovej etikety v kancelárii

Nič nepokazí pracovné vzťahy rýchlejšie ako teplý tuniak o dvanástej.
3 minúty čítania

Naše ovocie: Najklikanejší, od babky, s minimom cukru aj pre začiatočníkov. 10 receptov na domáci jahodový džem

Naše ovocie:
Najklikanejší, od babky, s minimom cukru aj pre začiatočníkov. 10 receptov na domáci jahodový džem

Sezóna slovenských jahôd je tu, otvárajú sa samozbery a to je ten najlepší čas na prípravu džemu....
5 minút čítania

Neželaní návštevníci: Špacírujú sa vám po dome mravce? Vytiahnite tieto zbrane zo špajze

Neželaní návštevníci:
Špacírujú sa vám po dome mravce? Vytiahnite tieto zbrane zo špajze

Vyskúšajte niekoľko účinných metód, ako sa nevyžiadaných hostí v domácnosti zbaviť.
4 minúty čítania

Treska so špenátom

Fedor Malík:
Treska so špenátom

Nie som rybár, ba ani milovník rybích bielkovín. Napokon, som suchozemec a k rybám som sa nedostával často....
3 minúty čítania

Overené recepty: Chutné obedy, jednoduché večere aj niečo sladké. 14 tipov, čo variť tento týždeň

Overené recepty:
Chutné obedy, jednoduché večere aj niečo sladké. 14 tipov, čo variť tento týždeň

Super inšpirácie, čo dobré pod zub pripraviť pre celú rodinu.
6 minút čítania

Sladký poklad: 9 receptov na výborné zákusky s kondenzovaným mliekom

Sladký poklad:
9 receptov na výborné zákusky s kondenzovaným mliekom

Klasické sladené zahustené mlieko dochutí krémy namiesto cukru a dodá aj troška pevnosti riedkej plnke....
4 minúty čítania

Dobré rady: Plné šťavy a takmer bez tuku. Ako pripraviť bravčové karé, aby nebolo tuhé ako podošva

Dobré rady:
Plné šťavy a takmer bez tuku. Ako pripraviť bravčové karé, aby nebolo tuhé ako podošva

Bravčové karé obsahuje veľmi málo tuku a tak ho pri príprave môžeme ľahko vysušiť. Tu je niekoľko tipov, ako tomu predísť.
5 minút čítania

Moderátorka Katka Brychtová: Pri pečení cítim šťastie a radosť

Moderátorka Katka Brychtová:
Pri pečení cítim šťastie a radosť

Obľúbená herečka a moderátorka nám porozprávala o dôležitých novinkách vo svojom živote, kulinárskych vychytávkach aj ženských témach.
15 minút čítania

Sobotný obed: Dnes budú kolienka. A s čím? Mäsové guľky, perkelty, omáčky, ktoré k nim dokonale pasujú

Sobotný obed:
Dnes budú kolienka. A s čím? Mäsové guľky, perkelty, omáčky, ktoré k nim dokonale pasujú

Keď máte doma balík obľúbených cestovín, vychutnajte si ich s mäsom, rybou či šampiňónmi.
5 minút čítania