
Na seminári spolku Moravín som mal prednášku na tému Enoparfuméria. Hovoril som o vôňach hroznových vín. Poslucháči boli pozorní a téma zaujala. A akosi sa do toho prostredia aj hodila. Zišli sme sa totiž v hoteli Wine Wellness. Je to jediný hotel našich západných susedov, ktorého doménou je víno, vínna gastronómia a vínne procedúry.
Samotné oddelenie „wellnessu“ má suchú zónu, kde vás čaká masérske a zábalové oddelenie. Tu sa aplikuje vínna kozmetika s vínnym matolinovým zábalom a masážou s vínnym olejom zo semien hrozna. V druhom oddelení, v mokrej zóne, je sauna a sprcha so zábalovým „dažďom“. Vyjdem z „velnesu“ a som hladný. Jednoduché riešenie. Hotelová reštaurácia Amande servíruje jedlá južnej Moravy s prvkami francúzskej kuchyne...
Služby sauny ani reštaurácie som tentoraz nevyužil. Nakúpil som si však hustopečské vínne marmelády – winelády. Čistú hroznovú, ale aj s mandľami a čili papričkami. Tá mandľová je najchutnejšia. Ráno sa osprchujem a na raňajky si dám wineládu s makovkou, kukuričnými čipsami a bielym jogurtom. Je to fajn a je to chutné, velnesové...
Diskusia k článku