Magazín

Recept mesiaca: Súťaž na september 2013

Recept mesiaca:
Súťaž na september 2013

Aj tento mesiac hľadáme najlepší a najobľúbenejší recept. Portál Varecha. sk vyhlasuje už 7. kolo súťaže o najobľúbenejší recept.
5 minút čítania

Ľahká, chutná a zdravá – Stredomorská kuchyňa + VÝSLEDKY SÚŤAŽE

Súťaž:
Ľahká, chutná a zdravá – Stredomorská kuchyňa + VÝSLEDKY SÚŤAŽE

Výhody stredomorského stravovania
Seriál zo stredomorskej kuchyne č.1

Ryby, cestoviny z tvrdej pšenice, chlieb, zelenina, hydina, bylinky a samozrejme olivový olej. Tieto suroviny sú pevnou súčasťou stravy obyvateľov krajín z oblasti Stredozemného mora, známej svojou rozmanitosťou a pestrosťou....
6 minút čítania

Raw Food - surová strava (3): jedlá pripravené zo surového mäsa

Raw Food - surová strava (3):
jedlá pripravené zo surového mäsa

Pre inšpiráciu vám ponúkame niekoľko tipov na zaujímavé jedlá z rôznych kútov sveta pripravené zo surového mäsa.
6 minút čítania

Ľvovská fašírka

Fedor Malík:
Ľvovská fašírka

Milan vyštudoval v osemdesiatych rokoch chemické inžinierstvo v Sovietskom zväze. V tom čase bol haličský Ľvov sovietsky, predtým i rakúsko–uhorský či poľský...
2 minúty čítania

Súťažte s Maggi bujónmi + VÝSLEDKY SÚŤAŽE

Súťaž:
Súťažte s Maggi bujónmi + VÝSLEDKY SÚŤAŽE

Varenie je o čerstvých surovinách a rozmanitých chutiach, ktoré jedlu dodávajú všetky použité ingrediencie.
6 minút čítania

Raw Food – surová strava (2): pre a proti surovej strave

Raw Food – surová strava (2):
pre a proti surovej strave

Aj vy uvažujete o životnom štýle, pri ktorom sa konzumuje len surová strava?...
9 minút čítania

Varecha 38/2013: Desiata a olovrant

Varecha 38/2013:
Desiata a olovrant

Časopis Varecha v piatok 20. septembra 2013 v denníku Pravda.
3 minúty čítania

Raw Food - surová strava: nový svetový trend vo výžive

Raw Food - surová strava:
nový svetový trend vo výžive

Určite nebudem ďaleko od pravdy, keď napíšem, že každý z nás by chcel žiť čo najdlhšie a s čo najpevnejším zdravím. Či...
7 minút čítania

Frkacúle s orechmi

Fedor Malík:
Frkacúle s orechmi

O frkacúloch, modranskej cestovinovej hrdosti, som vám už niekoľkokrát písal.
2 minúty čítania

Varecha 37/2013: Fašírky

Varecha 37/2013:
Fašírky

Časopis Varecha v piatok 13. septembra 2013 v denníku Pravda.
3 minúty čítania

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca august 2013

Súťaž:
TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca august 2013

Najlepšie recepty mesiaca august. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.
6 minút čítania

Tajomstvo kvalitného vývaru

Tajomstvo kvalitného vývaru

-Inzercia-V čom spočíva tajomstvo kvalitného silného vývaru? Samozrejme vo výbere kvalitných surovín, pretože pri varení platí jedno zlaté pravidlo: Dobré jedlo uvaríte len z dobrých...
4 minúty čítania

Rapošove trelivo

Fedor Malík:
Rapošove trelivo

Keď ho stretnete, nebudete mu hádať prichádzajúcu osemdesiatku. Možno je to dané jeho modransko–liptovskou krvou. Ľuboš je po otcovi Modran a po...
2 minúty čítania

Varecha 36/2013: Cestoviny

Varecha 36/2013:
Cestoviny

Časopis Varecha v piatok 6. septembra 2013 v denníku Pravda.
3 minúty čítania

Figy s prošekom

Fedor Malík:
Figy s prošekom

Saharské tohtoročné leto sa podpísalo aj na vzhľade našej záhrady. „Zhorený“ trávnik, usychajúca pergola s rizlingom vlašským, padajúce žlté listy mandlí...
2 minúty čítania

Súťaž s Dr.Oetker: Jeseň s vôňou škorice + VÝSLEDKY SÚŤAŽE

Súťaž s Dr.Oetker:
Jeseň s vôňou škorice + VÝSLEDKY SÚŤAŽE

Leto sa pomaly blíži ku koncu a v sadoch už dozrievajú jablká. Viete, ako vonia jeseň?
4 minúty čítania

Varecha 35/2013: Liptovská kuchyňa

Varecha 35/2013:
Liptovská kuchyňa

Časopis Varecha v piatok 30. augusta 2013 v denníku Pravda.
3 minúty čítania

Šéfkuchár Bjoern Junke: Slovenská kuchyňa je úprimná

Šéfkuchár Bjoern Junke:
Slovenská kuchyňa je úprimná

Šéfkuchár Hotela Kempinski v bratislavskom River Parku Bjoern Juhnke žije na Slovensku už takmer dva roky a má rád bryndzové halušky...
4 minúty čítania

Zubáč z Chrudimky

Fedor Malík:
Zubáč z Chrudimky

Prehorúce leto na prelome júla a augusta vrcholilo. Ešteže cestou do Pardubíc sme prechádzali smrekovými lesmi Vysočiny.
2 minúty čítania

Varecha 34/2013: Letné dezerty

Varecha 34/2013:
Letné dezerty

Časopis Varecha v piatok 23. augusta 2013 v denníku Pravda.
3 minúty čítania

Fínska kuchyňa: Chlieb ako príloha ku všetkým jedlám

Fínska kuchyňa:
Chlieb ako príloha ku všetkým jedlám

Seriál SVETOVÉ KUCHYNE tento krát o severskej krajine tisícich jazier, saunovania, domovine Santa Clausa a svetoznámom výrobcovi telefónov Nokia...
21 minút čítania

Divé čerešne

Fedor Malík:
Divé čerešne

Úzka asfaltová cesta do našej vinice na Fertáloch je lemovaná kríkmi. Plané hrušky, kyslé jabĺčka, voňajúca baza, pichľavé šípky i trnky,...
2 minúty čítania

Varecha 33/2013: Letné mäso

Varecha 33/2013:
Letné mäso

Časopis Varecha v piatok piatok 16. augusta v denníku Pravda.
3 minúty čítania

Džem? Lekvár? Marmeláda? Aký je v tom rozdiel?

Trendy:
Džem? Lekvár? Marmeláda? Aký je v tom rozdiel?

Prípravu tohto článku naštartovala diskusia Lekvár vs. džem vs. marmeláda, v ktorej sme sa snažili dopátrať pravdy, že čo je vlastne...
12 minút čítania

Povinný vegetariánsky deň v Nemecku

Povinný vegetariánsky deň v Nemecku

V Nemecku sa blížia voľby a volebná kampaň zasahuje už aj do jedenia. Nemecká strana zelených chce presadiť povinný vegetariánsky deň.
7 minút čítania