Rôzne

Zvraskavena parena knedla

kimo - bez fotkykimo, 6. augusta 2012

Ahojte, casto sa mi stava, ze ked zdvihnem pokrievku na hrnci po 15 minutach, v ktorom pripravujem na pare kysnutu knedlu, knedla sa mi zvraskavie. Preco? Poradte, co robim zle? Podobne je to aj s buchtami. Ale nie vsetky zvraskaveju.

@zareaguj


Diskusia k téme

michsamant
Mne sa to stavalo, ked mi z pokrievky kvapla na ne voda. Od kedy si na to davam pozor, tak sa mi to nestalo.
elian44
Ako vraví michsamant, kvapká na ňu voda a ona sa zrazí, treba ju poprepichovať hneď ako ju odokryješ, alebo kúpiť parný hrniec, v tom sa mi ešte nestalo, aby bola zrazená:)
kimo
Dakujem za radu, uz som si aj ja vsimla, ze ked hrniec odkryjem, kvapnu kvapky na knedlu ale to je moment. Takze to je ta chyba. Hadam dam pod pokrievku nieco ( gazu) co vodu vpije, aby sa tam voda nezbierala a nekvapkala.Velmi ste mi pomohli. Diky.
jeka
mne zase veľmi zvraskavie je ked je veľmi podkysnutá,preto prvé davám hned po urobení a to na 20 minút,a ostatné robím priebežne a tie už po 15 minút(sú trocha podkysnuté),a cesto robím iba na vode.
perla61
Celkom kľudne daj pod pokrievku utierku a budeš to mať v poriadku.
marinha
Kimo kvapky to nebudú. Skús vymeniť droždie.
Naši bratia českí kuchári by Ti vedeli povedať, knedlik je ich špecialita na všetky možné spôsoby, bramborový, houskový, šumavský, karlovarský, špekový a možno poznáte aj iný :) Dajte recepty.