Rôzne

Zohrievať huby?

marchefka - bez fotkymarchefka, 7. novembra 2012

Prosím Vás vedeli by ste mi poradiť, môžem uvariť vačšie množstvo polievky z hlivy a zeleniny a na ďalší deň ju zohriať? Veľmi pekne ďakujem za odpoveď.

@zareaguj


Diskusia k téme

afataga
na to su rozne nazory, ale my hubove jedla bezne zohrievame a nikdy nam nic nebolo
anina6
no ja varím tiež hubovú polievku vo väčšom množstve a na ďalší deň ju kľudne ohrievam. samozrejme, že ju držím v chladničke.
ramon
nápodobne tiež ich zohrievame ale tiež je pravda že viac ako tri dni také jedlo u nás nevydrží :)
smajliqa
jasne ze sa da zohriat,, nic sa Vam nestane... a ako uz bolo povedane, treba ju mat samozrejme v chladnicke... my dokonca zohrejeme kludne i prazenicu ak vychladne a chce si este niekto dat, ale drzime sa jedneho pravidla,,,,, huby zohrievame uz potom vzdy len raz,,,, ak sa neskonzumuju, vyhodime....
rulik
ja tiež varím viac, ne ďalšie dni zohrievam len toľko koľko potrebujem a nikdy mi nič nebolo
abdul
Nikdy som nemal problém, ani na štvrtý deň zohrievania. Starká ma s týmto stále strašila, asik chcela umyť hrniec.
jozka2
ja tiez ohrievam huby,lenze ked ich davam do mrazaku tak nikdy nie surove ale obvarene,lebo prave v tychto surovych sa vylucuju toxiny nakolko mrazenie trva dlhsie,nezmrazia sa hned.
wevewe
Ved najlepsia je trikrat zohrievana kapustnica s hubami ;-)
evanaaa
Nie je zohrievať ako ohrievať, možno sa to vzťahuje len v tom prípade, ak by sa všetka polievka naraz zohrievala, ale iste, ak ju konzumujete na druhý deň a ešte stále ostáva, neohrievate vždy velý hrniec polievky naraz, ale odoberiete si určité množstvo a to zohrejete, ostatok je v chladničke. Skôr by sedela otázka, ako dlho v tej chladničke vydrží. Ja napríklad nerozumiem, ako sa hovorí pri kapuste ( kapustnici, ap.), že čím viac zohrievaná, tým je chutnejšia. Ak navarím ( na sviatky - Vianoce) hrniec kapusty na dlhší čas, vždy zohrejem len toľko, čo momentálne zjeme, nie vždy naraz všetko. Takže je ohrievaná fakticky len raz.
gordonko
... tiež zohrievam huby niekolko krát .... česká bramboračka , dusené a sterilizované , čo nezohrievam sú rezne z húb - bud neostanú alebo chutia aj studené a mojich 112 kg živej váhy svedčí otom že nám to ,,prospievá,,
vierina
My varíme hubovú polievku na štedrý deň rok čo rok a dosť veľký hrniec, pokiaľ je držaná v chlade, papáme ju aj tri dni :)