Potřebovala bych, pokud má někdo vlastní zkušenost, poradit nějaké jídlo skotské. Vynecháme skotské vejce a co ukáže Google. Jedno by mi stačilo. Tak pište, prosím a dík!
@zareagujDiskusie
- Zizu: Žĺtkové rezy 2 najnovší komentár 26. decembra 2025
- Mijaita: Vůně vánoc 7 najnovší komentár 17. decembra 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? December 2025 1035 najnovší komentár včera 23:37
- Daniela15: Prívarok - rednutie 13 najnovší komentár 28. novembra 2025
- Ellie17: Trapasy v kuchyni – priznajme si, zažili sme ich všetci! 6 najnovší komentár 12. decembra 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? December 2025 1035 najnovší komentár včera 23:37
- Zizu: Žĺtkové rezy 2 najnovší komentár 26. decembra 2025
- Mijaita: Vůně vánoc 7 najnovší komentár 17. decembra 2025
- Ellie17: Trapasy v kuchyni – priznajme si, zažili sme ich všetci! 6 najnovší komentár 12. decembra 2025
- Ellie17: Recepty po starých mamách: Čo u vás doma nikdy nesmie chýbať? 13 najnovší komentár 8. decembra 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? December 2025 539 najnovší komentár včera 23:37
- Mijaita: Vůně vánoc 4 najnovší komentár 17. decembra 2025
- Zizu: Žĺtkové rezy 2 najnovší komentár 26. decembra 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Janac: Rímsky hrniec-čo to je? 30 najnovší komentár 18. novembra 2025
- Babinka: Domace cestoviny - do kazdej rodiny :) 36 najnovší komentár 18. októbra 2025
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Žĺtková torta s krémom z vaječného likéru -
Linecké trubičky +fotopostup -
Vianočný zemiakový šalát s cviklou plný chuti a farieb +video -
Plnené košíčky +fotopostup -
Šťavnatá štefanská sekaná v slaninke. Tento sviatočný recept sa vždy podarí +video -
Orechový tart s ríbezľovým lekvárom -
Slané pistáciové biscotti
-
Apsheron - lieskovoorieškový zákusok +fotopostup -
Pravá retro kokosová roláda z roku 1965, rodinný originál -
Domáce bezlepkové opekance „bobaľky“ s makom +video -
Trojchodové menu z teplovzdušnej fritézy. Pestré hranolčeky, mandľové rezne a jednoduchý perník -
Kysnutý koláč s karamelizovanou jablkovou náplňou +fotopostup -
Chrumkavé slané praclíky +fotopostup -
Opekance s makom
-
Štedrák z lineckého cesta, bohatý vianočný koláč plný chutí VIDEO -
Trojfarebné šuhajdy plné čokolády a orechov VIDEO -
Mramorovaná poleva na sušienky a koláčiky. Jednoduchý spôsob, ako dosiahnuť wau efekt VIDEO -
Stromčeky z lístkového cesta, rýchle a efektné slané chuťovky VIDEO -
Jednoduché triky, efektný výsledok. Takto zdobiť koláčiky ste ešte určite neskúšali! VIDEO -
Biela čokoládová saláma, jednoduchá cukrovinka, ktorú zvládne každý VIDEO -
Vianočné pečivo pre lenivé gazdinky. Rýchlo hotové a bez vykrajovania! VIDEO
-
Sviatočný zákusok: 12 receptov na medové rezy. Od nehynúcej klasiky až po nové variácie -
Vianočná klasika: 13 receptov na vanilkové rožky. Máme tip aj pre lenivé gazdinky, ako ich urobiť raz-dva! -
Ježe, rožteky, laskonky či medvedie labky: 13 receptov na vianočné dobroty s kokosom -
Použite tie správne: Tieto zemiaky sú najlepšie na zemiakový šalát. Prečo nie všetky druhy fungujú? -
TOP rebríček: 15 najčítanejších vianočných receptov všetkých čias. Upečte si na sviatky to najlepšie -
Sviatočné pečenie: 12 receptov na najobľúbenejšie vianočné zákusky -
12 receptov na linecké pečivo: Tieto koláčiky budú ozdobou každého sviatočného stola
Jenze tu nemam a nekoupim, ani neuvarim.
theculturetrip.com/europe/united-kingdom/scotland/articles...
Jestli se mi zadari, podelim se o dojmy :-)
Mozna i bude! :-)
www.thespruceeats.com/traditional-rich-scottish-shortbread-re...
Tak ked konkretne okrem haggis som jedol aj robil polievku z udenej ryby, cullen skink.
www.thespruceeats.com/traditional-scottish-cullen-skink-recip...
mam ju vyskusanu podla irskej kuchar.knihy v anglictine, ale i pri malych vedomostiach, kto casto vari, rozumie. Napisem ju vsak v slovencine.
pre 6 z 8 osob : 50g suchého hrachu alebo 3PL zeleného,2-3 PL perlovych krupov, 500 g jahnacej krkovicky, 1,5 l vody, 1 por, 1 mrkva 1 kalerab alebo kvaka,100 g kelu, petrzlen, sol a cierne korenie.Do hrnca zaliat vodou krkovicku, krupy a suchy hrach; priviest do bodu varu, odpenit a varit pomaly zakryté asi hodinu. Pridat na kocky pokrajanu zeleninu, por na koieska a nakrajanu cibulu, sol a cierne korenie; Varit do zmaknutia mäsa. nakoniec pridat nakrajany kel a varit pomaly este 20 min.Dochutit octom, solou, korenim.
Dobru chut vsetkym
Krásne okate kolacky, určite vlozis aj recept:-) obdivujem Tvoje servírovanie,to ale už vieš:-)) Želám úspešný večer!.
koláčky v řezu. Ano, podarily se. Jednodché, ale trochu pracnější. Musela jsem si najit vlastni postup.