Rôzne

Znáte skotská jídla? Poraďte!

mijaita - fotkamijaita, 7. novembra 2019

Potřebovala bych, pokud má někdo vlastní zkušenost, poradit nějaké jídlo skotské. Vynecháme skotské vejce a co ukáže Google. Jedno by mi stačilo. Tak pište, prosím a dík!

@zareaguj


Diskusia k téme

2010
Haggis, krvavnicka jaternica.
mijaita
Dekuji, jmenovite vsem, podivam se na vse. Take jsem nasla dost na Google, mela jsem na mysli, jestli nekdo neco ochutnal z jejich jidelnicku. Ale nevadi. Neco si vyberu, potrebuji tak dve jidla nebo tri. @Kucharka angl mi nevadi, muzes kdykoliv, cokoliv!
Jestli se mi zadari, podelim se o dojmy :-)
mijaita
@rulik ne, jen sraz nekolika cestovatelu na tema Skotsko s prezentaci fotek a stylovým jidlem :-) Tentokrát se koná u mě.
mijaita
@2010 tak tohle predam kamosce, ktera by se po rybach utloukla. pro me nepozivatelne :-) Na rautu by mozna prosla, ale netroufnu si. Ale stejne ti dekuju! :-) dojde uplatneni sice jinde, ale urcite jo!
chorvatka
Co tak skusit vydatnu polievku "Scotch broth ?" (Skotsky hrniec)
mam ju vyskusanu podla irskej kuchar.knihy v anglictine, ale i pri malych vedomostiach, kto casto vari, rozumie. Napisem ju vsak v slovencine.
pre 6 z 8 osob : 50g suchého hrachu alebo 3PL zeleného,2-3 PL perlovych krupov, 500 g jahnacej krkovicky, 1,5 l vody, 1 por, 1 mrkva 1 kalerab alebo kvaka,100 g kelu, petrzlen, sol a cierne korenie.Do hrnca zaliat vodou krkovicku, krupy a suchy hrach; priviest do bodu varu, odpenit a varit pomaly zakryté asi hodinu. Pridat na kocky pokrajanu zeleninu, por na koieska a nakrajanu cibulu, sol a cierne korenie; Varit do zmaknutia mäsa. nakoniec pridat nakrajany kel a varit pomaly este 20 min.Dochutit octom, solou, korenim.
Dobru chut vsetkym
1x kvakac
mijaita
@chorvatka jsi skvela, dekuju!!! Na tu uz letos nedosahnu, ale zkopiruju, ulozim, uvarim pri jine prilezitosti. Urcite se hodi, ani to nemusi byt skotsky mejdan!
mijaita
Menu pripraveno. Samozrejme budou skotské koláčky masové, scones, haggis s bramborovo tuřínovým (kvaka?) pyre, desert cranachan. Koláčky se vydařily!


45678
@mijaita (20.11.2019 12:01)

Krásne okate kolacky, určite vlozis aj recept:-) obdivujem Tvoje servírovanie,to ale už vieš:-)) Želám úspešný večer!.
mijaita
@mijaita (20.11.2019 12:01)

koláčky v řezu. Ano, podarily se. Jednodché, ale trochu pracnější. Musela jsem si najit vlastni postup.