Varecháči, ktorí ste zbehlí v kvasenom pečive: Potrebovala by som radu. Skúsila som upiecť kysnuté žemle podľa receptu. Ale nenakysli mi dobre. Chutili dobre, no niekde som urobila chybu zjavne, aj keď som sa držala receptu - žemle nenarástli, ostali akoby ubité. Cesto som mala so zemiakmi. Aké sú vaše triky a tipy? Také základné, osvedčené. Ďakujem.
@zareaguj
varecha.pravda.sk/recepty/domace-maslove-zemle-s-mliekom-...
Po dlhorocnych skusenostiach s pecenim chleba a rozneho peciva som prisla k tomu , ze pridlhe miesenie asi nebude to prave .Cim som dlhsie miesila , tym to cesto bolo take pevnejsie , hustejsie .Nebolo vobec zle , ale nebolo to take lahucke cesto ako som chcela ja . Tak som zacala pozorne citat vsetky knihy o peceni chleba , navstevovat stranky ktore sa tomu venuju a skusala a skusala . Niektori naozaj renomovani pekari mi moju skusenost potvrdili ...cim dlhsie a intenzivnejsie miesis , tym je to cesto pevnejsie a pruznejsie ...ale nie nadychane a lahke . Je to skor taky chlebik a pecivo "nemeckeho typu" ako lahke a chrumkave francuzske a talianske pecivo a chlieb .Skor treba dat tomu cestu cas a nechat ho radsej kysnut v chladnejsom prostredi ale o to dlhsie .
Takze skusat ,skusat, skusat...Vela stastia !
@RedakciaVarecha : prosím, prosím opravte mi slovíčko "osvečené" bije mi to do očí, pomýlila som sa-čo už ,)
Opravene :)
@Vanilka111 nevadí, pre mňa každá rada dobrá, či na kysnuté či kváskové, ďakujem, že si sa zapojila si diskusie. Ten kvások ma láka tiež.