Varenie

Zemiakovy skrob

miroslava1501 - bez fotkymiroslava1501, 25. septembra 2013

vedeli by ste mi poradit, cim nahradit zemiakovy skorb?

dakujem za odpovede

@zareaguj


Diskusia k téme

rulik
kukuričným, bežne k dostaniu, nepíšeš na čo?!
bubaya
Pšeničný a ryžový škrob, ale u nás som ho nevidela. Kuzu - dostaeš v bio obchodoch, tiež rastlinné. Alebo želatínou - tá je živočíšneho pôvodu, agar -agar, to je rastlinné, karagenan - rastlinné, pektín - z jabĺk, hladká múka, xantan - z kukurice, alebo sóje.
miroslava1501
skrob potrebujem do kolaca, kedze pracujem v zahranici, mam tu problem zohnat par veci, co su bezne dostupne u nas.
myalab
do kolaca sa da nahradit kukuricnym skrobom, ktory obsahuju rozne varene pudingy, najvhodnejsi je asi vanilkovy, u nas aj zlaty klas. Tieto skroby robia cesto jemnejsie. Ale da sa nahradit aj mukou. Klasicky sa v kolacach prave muka nahradza skrobom, aby sme vytvorili prave tu jemnost. Podobne je to zahustovanim omacok, polievok....
cuketa
vedeli by sme byť konkretnejší, ak uvedieš, kde (v čom) ho potrebuješ nahradiť
ampara
V ázijskom obchode dostať tapiokovú múku,je to veľmi dobré zahusťovadlo
manya
skús hľadať Dr.Oetker, ten je asi všade, zemiakový škrob u nás modrá krabička, kukuričný žltá krabička.