Nápady

Zberanie masti na polievke

brontoo - bez fotkybrontoo, 24. decembra 2013

Ahojte, dnes som varil vianocnu kapustnicu a zrejme domaca klobaska(pretože nedavam vela oleja) pustila pri vareni viac masti, a tam mi na vrchuplava mala vrstva oleja..
bežne to riešim tak že jemne ponorim lyžicu aby bol okraj len jemne ponoreny a snažim sa vyžbierať len masť kedže je lahšia a plava na povrchu.. len sa mi to zda dosť zdlave..
preto sa chem opytat gazdiniek ako to riešite, a či nemate nejaky iny spôsob? hm?

@zareaguj


Diskusia k téme

e001
Iný spôsob asi nenájdeš, ja si zoberiem veľkú naberačku a odoberám do zavareninového pohára, nechám sadnúť. Masť prelejem do druhého pohára. Vodu nalejem späť. Ten istý postup ako pri vianočnej husi s masťou.
mrta321
Cau skus klobasy kupit v Tovarnikoch na ulici Dr. Pantočku
radost
ked polievka vychladne-urobí sa tuková "pokrievka"na nej odoberiem koľko chcem..
evanaaa
Dávam aj ja klobásku ale nemávam mastnú vrstvu....a kapustu ( kapustnicu) nerobím na oleji ale na masti. Inak, ak mám napr. na polievke - vývare, robím tak, ako píše aj @radost.
welwet
... ved ale kapustnici to matne na vrchu svedci ... samozrejme pokial tam toho nie je na dva prsty... u nas sa vianocna kapustnica vari vecer pred stedrym dnom, lebo najlepsia je na druhy den. Olej nepouzivam v kapustnici vobec a mast po vychladnuti stuhne, takze ak by jej bolo skutocne moc, tak z nej odoberiem (stuhnuta sa odobera velmi lahko)
brontoo
dakujem za komentare, určite vyskušam vaše osvdčene napady.. diky :-)
janger
Ja robim na viacero sposobov...aj tak, ako ty popisujes, tou lyzicou. Alebo ked polievka vychladne, tak potom sa ten tuk velmi lahko odstrani. A okrem toho este niekedy odsajem tuk kuchynskou papierovou servitkou...Len tak jemnucko ju poprikladas a ona odsaje tuk ako pijavy papier.
honestka
vyborna pomocka je tento zazracny hrcek, ktory som spominala pri mojom recepte "Huspenina...":