Rôzne

Zavarenie sirupu?

dankas63 - bez fotkydankas63, 9. júna 2021

Dobrý deň, prosim Vás môžem zasterlizovať sirup vo fľaši s takým drotenym klipsom, červenou tesniacou gumičkou a takým bielym porcelánovým vrchnačikom?
Vďaka

@zareaguj


Diskusia k téme

haji
Chytnout to chytne. O tom nepochybuji. V šroubovacím i nešroubovacím víčku je též gumka. Při otevírání to bude chtít trochu kumštu.
dvorka
neviem ako bude držať fľaša so sirupom, ale syn zaváral pár fľašiek uhoriek s takýmto uzáverom a veru nepochodil. všetky uhorky skysli. tie čo mal v klasických 7 deckách boli v poriadku. Ja robím sirupy do šrúbovacích fľašiek od piva. sú zelené alebo hnedé, čiže aj trochu tmavšie a sirup v nich vydrží aj niekoľko rokov (to mám vyskúšané, keď som na niektoré fľašky zabudla).
haji
@dankas63
Sirup jsem dávala do flaš od zákysu /cca 3 dcl/, mají šroubovací víčko. Má to tu výhodu, že po otevření se nemusí člověk honit se spotřebou většího množství . Nezavařovala jsem, jen horké nalila do sklenic a zabalila do deky. Byl to sirup z rýmovníku a ten není tak háklivý jako sirup z ovoce /kvašení je někdy potvorka/.
Chce to časem vychytat, co ti bude vyhovovat.
sovka62
Škoda sirupy sterilizovať, roky robím bez varenia. Výborná chuť a ke%d sa fľša otvorí, ovocím vonia celá kuchyňa.
ada13
@dankas63 (15.6.2021 13:54)

Ja napríklad sirupy zavaram "pre istotu",do úplne normálnych 7 dl pohárov a sroubovacie viečko. Potom otvorím a prelejeme si do 7 dl flaskyam v chladničke aby bol studený a po ruke. Funguje mi to tak roky