Čo robím zle, keď mi po zahusteni zatrepkou privarok, po prevareni opäť zredne na polievkovú konzistenciu?
@zareagujDiskusie
- Mijaita: Snídání v březnu 2023 (3) 64 najnovší komentár dnes 08:46
- Mariamka: Čo dnes varíte? Marec 2023 (26. diel) 146 najnovší komentár dnes 13:07
- Malina: Čím posekať čokoládu najemno? 7 najnovší komentár 17. februára 2023
- Katchi: Maďarský guláš - ako ho robiť a zahustiť? 7 najnovší komentár 19. februára 2023
- Mijaita: Co dnes vaříte? Február 2023 (25. díl) 156 najnovší komentár 1. marca 2023
- Mariamka: Čo dnes varíte? Marec 2023 (26. diel) 146 najnovší komentár dnes 13:07
- Martamm: Odšťavovač 28 najnovší komentár dnes 08:55
- Mijaita: Snídání v březnu 2023 (3) 64 najnovší komentár dnes 08:46
- Janamaria: Stará verzia Varechy 83 najnovší komentár 20. marca 2023
- Bugout: A čo máte na večeru...? 166 najnovší komentár 14. marca 2023
- Mariamka: Čo dnes varíte? Marec 2023 (26. diel) 105 najnovší komentár dnes 13:07
- Mijaita: Snídání v březnu 2023 (3) 43 najnovší komentár dnes 08:46
- Janamaria: Stará verzia Varechy 10 najnovší komentár 20. marca 2023
Zážitky
- Smejkad: Omáčka bez múky 6 najnovší komentár 30. júla 2022
- Ryzasos: Ako skladovať ryžu? 8 najnovší komentár 25. januára 2023
- Pivonka: Halušky 13 najnovší komentár 18. januára 2022
- Ryzasos: Ako skladovať ryžu? 8 najnovší komentár 25. januára 2023
- Stefanm: Letmá spomienka na konce leta . 20 najnovší komentár 6. januára 2023
- Voz12: Moja prvá konzumácia kus-kusu. 14 najnovší komentár 3. januára 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Krehké oškvarkové pagáče s kyslou smotanou VIDEO
-
Rýchla bolonská omáčka na cestoviny VIDEO
-
Rýchle syrové tyčinky z lístkového cesta VIDEO
-
Bleskový karamelový krém na torty a zákusky VIDEO
-
Sladký a slaný báleš VIDEO
-
Domáce cesto na cestoviny VIDEO
-
Chrumkavé kuracie stehienka s reďkovkovým šalátom VIDEO
-
Bez rybačky: Zalovte v mrazničke, bude sa podávať rybie filé
-
Báječný aj bez rúry: 9x nepečený krémeš. Urobte si rýchlu verziu obľúbeného zákuska
-
Stojí to za vyskúšanie: 7 nápadov, čo môžete urobiť vo forme na muffiny. A koláčiky to nie sú...
-
Naše najobľúbenejšie: 9 koláčov, v ktorých nájdu uplatnenie aj nevábne jabĺčka ešte od jesene
-
Úžasne lahodné: 9x šťavnaté holandské mleté rezne s roztekajúcim sa syrom
-
Žiadne vyhadzovanie: 12 nápaditých receptov, v ktorých kraľujú staré rožky
-
Predĺžte mu život: Sezóna medvedieho cesnaku je krátka. Takto si ho môžete vychutnávať aj celý rok
To mi nenapadlo. Ja nikdy nedávam oblízanú lyžicu do hrnca. Stále si len vareškou kvapnem na lyžicu. Jednak je to skôr chladné a jednak mi je to "gustovnejšie".
Kvalita mouky.
Pohledala jsem pár diskusií, článek tu z Varechy.( I pod recepty je plno dobrých rad, ale v tom se špatně hledá.) Nahlédni, jsou tam dobré rady, zkušenosti se zahušťováním:
varecha.pravda.sk/zazitky/zasmazka-zaprazka-zatrepka-amer...
varecha.pravda.sk/diskusie/zahustovanie/3338-forum.html...
varecha.pravda.sk/magazin/zahustovanie-je-veda/10286-clan...
varecha.pravda.sk/diskusie/kedy-sa-do-polievok-pridava-za...
V zivote sa mi to nestalo. Podla rady profesionalnej kucharky zatrepku pripravujem najmenej 15 minut pred pouzitim, radsej aj skor.
Ma to dve vyhody. V prvom rade je netreba varit 15 minut, lebo nabobtnana muka sa uvari za dve - tri minuty a neredne.
No nevrav, vobec si to nepamatam. Ale robim ju tak uz roky.
Take drobne rady, ktore fungujú som na Vareche našla mnoho a naozaj ich pouzivam. Aj preto mam tento portal rada, aj ked teraz je to uz ina Varecha.