Čo robím zle, keď mi po zahusteni zatrepkou privarok, po prevareni opäť zredne na polievkovú konzistenciu?
@zareagujDiskusie
- Lidka1: Rastlinná šľahačka 0 zatiaľ bez komentárov
- Kjuraj: Kypriaci prášok 1 najnovší komentár 14. apríla 2025
- Lukash: Ako na dobrý šošovicový prívarok? 1 najnovší komentár 11. apríla 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 183 najnovší komentár dnes 21:50
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2025 367 najnovší komentár 1. apríla 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 183 najnovší komentár dnes 21:50
- Yanco: Ako upiecť jaternicu 7 najnovší komentár včera 13:11
- Kjuraj: Kypriaci prášok 1 najnovší komentár 14. apríla 2025
- Lukash: Ako na dobrý šošovicový prívarok? 1 najnovší komentár 11. apríla 2025
- Ivanko162: sekla sa nam plnka maslo s pudingom 13 najnovší komentár 4. apríla 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 172 najnovší komentár dnes 21:50
- Yanco: Ako upiecť jaternicu 2 najnovší komentár včera 13:11
- Lukash: Ako na dobrý šošovicový prívarok? 1 najnovší komentár 11. apríla 2025
- Kjuraj: Kypriaci prášok 1 najnovší komentár 14. apríla 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Vyhadzujete túto drobnú zátku z fľaše oleja? Nerobte to, má svoje využitie! VIDEO
-
Salámová roláda s olivami VIDEO
-
Zapekaná bravčová panenka v slaninke VIDEO
-
Lístkové tyčinky s pestom VIDEO
-
Zábavný spôsob, ako farbiť vajíčka. Skúste túto metódu s kypriacim práškom a octom VIDEO
-
Fazuľová nátierka so syrom, s cesnakom a orechmi VIDEO
-
Krémové kuracie karí pečené v rúre VIDEO
-
Chutné a trvanlivé: 9 najlepších receptov na žĺtkové rezy s orechami. Klasika, ktorá neomrzí a ako bonus aj v odľahčenej verzii
-
Tradičný zákusok: Kvetka Horváthová pečie na sviatky klasiku. Vyskúšajte jej rodinný recept na Opitého Izidora
-
Zužitkujte všetko: 11 fajnových koláčikov z odrezkov. Tieto recepty sa vám zídu počas celého veľkonočného pečenia
-
Veselé sviatky: 12x veľkonočné linecké koláčiky. Pozrite sa na tie tvary a na to zdobenie! Také môžu byť aj u vás
-
TOP rebríčky: Tri dobroty z jedného cesta, šťavnatý granadír aj bravčové výpečky. Nenechajte si ujsť najlepšie marcové recepty
-
Nestarnúca klasika: Punčové rezy, metrový koláč, opitý Izidor, oblíž prst... 10 receptov na tie najobľúbenejšie veľkonočné zákusky
-
9x slané pečivo s plesňovým syrom: Pagáče, ktoré zmiznú okamžite, aj jednohubky, čo vám vydržia až do Veľkej noci
To mi nenapadlo. Ja nikdy nedávam oblízanú lyžicu do hrnca. Stále si len vareškou kvapnem na lyžicu. Jednak je to skôr chladné a jednak mi je to "gustovnejšie".
Kvalita mouky.
Pohledala jsem pár diskusií, článek tu z Varechy.( I pod recepty je plno dobrých rad, ale v tom se špatně hledá.) Nahlédni, jsou tam dobré rady, zkušenosti se zahušťováním:
varecha.pravda.sk/zazitky/zasmazka-zaprazka-zatrepka-amer...
varecha.pravda.sk/diskusie/zahustovanie/3338-forum.html...
varecha.pravda.sk/magazin/zahustovanie-je-veda/10286-clan...
varecha.pravda.sk/diskusie/kedy-sa-do-polievok-pridava-za...
V zivote sa mi to nestalo. Podla rady profesionalnej kucharky zatrepku pripravujem najmenej 15 minut pred pouzitim, radsej aj skor.
Ma to dve vyhody. V prvom rade je netreba varit 15 minut, lebo nabobtnana muka sa uvari za dve - tri minuty a neredne.
No nevrav, vobec si to nepamatam. Ale robim ju tak uz roky.
Take drobne rady, ktore fungujú som na Vareche našla mnoho a naozaj ich pouzivam. Aj preto mam tento portal rada, aj ked teraz je to uz ina Varecha.