Čo robím zle, keď mi po zahusteni zatrepkou privarok, po prevareni opäť zredne na polievkovú konzistenciu?
@zareagujDiskusie
- Smejkad: Polotovary 5 najnovší komentár dnes 07:02
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Október 2025 866 najnovší komentár dnes 23:19
- Siskaa77: Hľadám stratený recept na kysnuté cesto s BB pudingom 4 najnovší komentár 6. októbra 2025
- Daniela15: Stratený? 0 zatiaľ bez komentárov
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? September 2025 506 najnovší komentár 16. októbra 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Október 2025 866 najnovší komentár dnes 23:19
- 2010: Medzinárodná svadba 40 najnovší komentár dnes 13:48
- Smejkad: Polotovary 5 najnovší komentár dnes 07:02
- Herculles: Prvé príkrmy pre bábätko 6 najnovší komentár 23. októbra 2025
- Lidka1: Rastlinná šľahačka 2 najnovší komentár 21. októbra 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Október 2025 610 najnovší komentár dnes 23:19
- Smejkad: Polotovary 5 najnovší komentár dnes 07:02
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? September 2025 1 najnovší komentár 16. októbra 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Babinka: Domace cestoviny - do kazdej rodiny :) 36 najnovší komentár 18. októbra 2025
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Fašírky so zemiakovo-cibuľovým šalátom +fotopostup -
Šťavnatý jablkáč s detskou krupicou -
Chrenová omáčka -
Rýchle mramorované muffiny -
Torta s tvarohovým krémom a mandarínkami +fotopostup -
Karfiolová polievka so zeleninou a s krupicovým liatym cestom -
Jablkové kefírové kocky s čoko-jogurtovou polevou +fotopostup
-
Sýty fazuľový šalát, na desiatu aj na chlebíčky VIDEO -
Ako spraviť úhľadné, rovnako veľké fašírky či burgery? Túto pomôcku máte určite doma VIDEO -
Syrové tyčinky v slaninke, super tip na chuťovku z toastového chleba VIDEO -
Slané mafiny so šunkou a s kukuricou VIDEO -
Kurací perkelt s cestovinami Ideál VIDEO -
Polievka z pečenej cvikly VIDEO -
Kapustové lokše VIDEO
-
Recepty na domáce lokše: Nielen zo zemiakov, ale aj ako ste ich ešte nerobili -
Nájdite odpoveď: Premývať ryžu pred varením alebo nie? Toto by ste mali vedieť, aby ste sa rozhodli správne -
Do školy aj do práce: 12x voňavé škoricové koláče do ruky -
Čo variť tento týždeň: 14 tipov na chutné obedy a večere pre celú rodinu -
Sladké opojenie: 10 makových zákuskov, ktoré si vás podmania na prvé ochutnanie -
Známe aj nové: 11 výborných tipov, čo navariť z mletého mäsa -
Pre rodinu aj hostí: Chcelo by to niečo viac, než len obyčajný koláč? 13 receptov na jablkové rezy, ktorými nikdy nič nepokazíte
To mi nenapadlo. Ja nikdy nedávam oblízanú lyžicu do hrnca. Stále si len vareškou kvapnem na lyžicu. Jednak je to skôr chladné a jednak mi je to "gustovnejšie".
Kvalita mouky.
Pohledala jsem pár diskusií, článek tu z Varechy.( I pod recepty je plno dobrých rad, ale v tom se špatně hledá.) Nahlédni, jsou tam dobré rady, zkušenosti se zahušťováním:
varecha.pravda.sk/zazitky/zasmazka-zaprazka-zatrepka-amer...
varecha.pravda.sk/diskusie/zahustovanie/3338-forum.html...
varecha.pravda.sk/magazin/zahustovanie-je-veda/10286-clan...
varecha.pravda.sk/diskusie/kedy-sa-do-polievok-pridava-za...
V zivote sa mi to nestalo. Podla rady profesionalnej kucharky zatrepku pripravujem najmenej 15 minut pred pouzitim, radsej aj skor.
Ma to dve vyhody. V prvom rade je netreba varit 15 minut, lebo nabobtnana muka sa uvari za dve - tri minuty a neredne.
No nevrav, vobec si to nepamatam. Ale robim ju tak uz roky.
Take drobne rady, ktore fungujú som na Vareche našla mnoho a naozaj ich pouzivam. Aj preto mam tento portal rada, aj ked teraz je to uz ina Varecha.