Čo robím zle, keď mi po zahusteni zatrepkou privarok, po prevareni opäť zredne na polievkovú konzistenciu?
@zareagujDiskusie
- Zizu: Žĺtkové rezy 2 najnovší komentár 26. decembra 2025
- Mijaita: Vůně vánoc 7 najnovší komentár 17. decembra 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? December 2025 1046 najnovší komentár včera 20:22
- Daniela15: Prívarok - rednutie 13 najnovší komentár 28. novembra 2025
- Ellie17: Trapasy v kuchyni – priznajme si, zažili sme ich všetci! 6 najnovší komentár 12. decembra 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? December 2025 1046 najnovší komentár včera 20:22
- Zizu: Žĺtkové rezy 2 najnovší komentár 26. decembra 2025
- Mijaita: Vůně vánoc 7 najnovší komentár 17. decembra 2025
- Ellie17: Trapasy v kuchyni – priznajme si, zažili sme ich všetci! 6 najnovší komentár 12. decembra 2025
- Ellie17: Recepty po starých mamách: Čo u vás doma nikdy nesmie chýbať? 13 najnovší komentár 8. decembra 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? December 2025 537 najnovší komentár včera 20:22
- Mijaita: Vůně vánoc 4 najnovší komentár 17. decembra 2025
- Zizu: Žĺtkové rezy 2 najnovší komentár 26. decembra 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Janac: Rímsky hrniec-čo to je? 30 najnovší komentár 18. novembra 2025
- Babinka: Domace cestoviny - do kazdej rodiny :) 36 najnovší komentár 18. októbra 2025
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Pravá retro kokosová roláda z roku 1965, rodinný originál -
Domáce bezlepkové opekance „bobaľky“ s makom +video -
Chrumkavé slané praclíky +fotopostup -
Opekance s makom -
Chrumkavé čínske kura v medovej omáčke s opekanými rezancami -
Stromčeky z lístkového cesta, rýchle a efektné slané chuťovky +video -
Domáce punčové pipky
-
Štedrák z lineckého cesta, bohatý vianočný koláč plný chutí VIDEO -
Trojfarebné šuhajdy plné čokolády a orechov VIDEO -
Mramorovaná poleva na sušienky a koláčiky. Jednoduchý spôsob, ako dosiahnuť wau efekt VIDEO -
Stromčeky z lístkového cesta, rýchle a efektné slané chuťovky VIDEO -
Jednoduché triky, efektný výsledok. Takto zdobiť koláčiky ste ešte určite neskúšali! VIDEO -
Biela čokoládová saláma, jednoduchá cukrovinka, ktorú zvládne každý VIDEO -
Vianočné pečivo pre lenivé gazdinky. Rýchlo hotové a bez vykrajovania! VIDEO
-
Sviatočný zákusok: 12 receptov na medové rezy. Od nehynúcej klasiky až po nové variácie -
Vianočná klasika: 13 receptov na vanilkové rožky. Máme tip aj pre lenivé gazdinky, ako ich urobiť raz-dva! -
Ježe, rožteky, laskonky či medvedie labky: 13 receptov na vianočné dobroty s kokosom -
Použite tie správne: Tieto zemiaky sú najlepšie na zemiakový šalát. Prečo nie všetky druhy fungujú? -
TOP rebríček: 15 najčítanejších vianočných receptov všetkých čias. Upečte si na sviatky to najlepšie -
Sviatočné pečenie: 12 receptov na najobľúbenejšie vianočné zákusky -
12x drobné pečivo s plnkou: Pospájajte koláčiky nielen džemom, núkajú sa aj bohatšie možnosti
To mi nenapadlo. Ja nikdy nedávam oblízanú lyžicu do hrnca. Stále si len vareškou kvapnem na lyžicu. Jednak je to skôr chladné a jednak mi je to "gustovnejšie".
Kvalita mouky.
Pohledala jsem pár diskusií, článek tu z Varechy.( I pod recepty je plno dobrých rad, ale v tom se špatně hledá.) Nahlédni, jsou tam dobré rady, zkušenosti se zahušťováním:
varecha.pravda.sk/zazitky/zasmazka-zaprazka-zatrepka-amer...
varecha.pravda.sk/diskusie/zahustovanie/3338-forum.html...
varecha.pravda.sk/magazin/zahustovanie-je-veda/10286-clan...
varecha.pravda.sk/diskusie/kedy-sa-do-polievok-pridava-za...
V zivote sa mi to nestalo. Podla rady profesionalnej kucharky zatrepku pripravujem najmenej 15 minut pred pouzitim, radsej aj skor.
Ma to dve vyhody. V prvom rade je netreba varit 15 minut, lebo nabobtnana muka sa uvari za dve - tri minuty a neredne.
No nevrav, vobec si to nepamatam. Ale robim ju tak uz roky.
Take drobne rady, ktore fungujú som na Vareche našla mnoho a naozaj ich pouzivam. Aj preto mam tento portal rada, aj ked teraz je to uz ina Varecha.