Zakalená kuracia polievka

maorka - fotkaMaorka 29. septembra 2018 o 10:56

Volal mi syn, že sa mu zmútila kuracia polieka pri varení. Dá sa s tým ešte niečo urobiť? Niekedy som čítala, že pomôže vyšľahaný bielok... Nikdy som to nepotrebovala a ani som to neskúšala...Prosím poradiť...

@zareaguj


17 odpovedí:
  • používateľ nemá avatarHaji 29. septembra 2018 o 12:41

    » hobby.idnes.cz/zakaleny-vyvar-vycisteni-pomoci-bilku-p...

    Zakalená polévka se mi také někdy povede, moc se s tím netrápím - spapá se aj zakalená.
    @zareaguj
     2x radost, rela
  • používateľ nemá avatarHaji 29. septembra 2018 o 12:42

    Přecedím přes jemné sítko, nic víc.
    @zareaguj
  • bubaya - fotkaBubaya 29. septembra 2018 o 13:27

    Mne sa bielok neosvedčil, okrem zakalenej polievky som tam mala také biele cucky. Stačí, ako radí Haji, precediť, do užšieho hrnca, nechať tam v kľude stáť, časť toho zákalu klesne ku dnu a znova sa precedí. Polievka sa zakalí, keď sa mäso varí príliš rýchlo.
    @zareaguj
     1x haji
  • používateľ nemá avatarMirop 29. septembra 2018 o 14:06

    @Haji (29.9.2018 12:41)

    Ani ja bych se nebojkal, spapinka se i zakalena
    @zareaguj
     1x haji
  • používateľ nemá avatarHaji 29. septembra 2018 o 16:11

    @Mirop (29.9.2018 14:06)
    U nás se to říká i daleko jadrněji. Nebudu přidělávat práce @redakcia , se umravním sama.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarRadost 29. septembra 2018 o 16:23

    Zakalená..??tým nejedlá..??
    kdežeee..!!
    nech si zaviaže oči-a bude chutiť..
    zdravie z nej neušlo-to sa nebojí ..
    dľa mňa-je to bio vývar..:-)
    @zareaguj
  • bubaya - fotkaBubaya 29. septembra 2018 o 19:48

    @Radost (29.9.2018 16:23)

    Možno mu zajtra príde budúca manželka, alebo svokra, tak sa chce pred nimi blysnúť.
    @zareaguj
     2x haji, babidka
  • používateľ nemá avatarHaji 29. septembra 2018 o 19:54

    @Bubaya (29.9.2018 19:48)
    Na tom se dá zapracovat. Sebrat svokre brýle, vyměnit je za sluneční a stáhnout žaluzie. Zakalenú polievku nenahmatá. Blysnút samože až svokra polievku doje. Moc světla škodí.
    @zareaguj
  • babidka - fotkaBabidka 30. septembra 2018 o 19:34

    Raz som skusala s bielkom a velmi to na prvykrat nepomohlo. Ale ked som to skusala druhykrat , nechala som to bielko v horucej polievke ovela dlhsie / asi 15-20 min/ a potom polievku precedila cez huste sitko. Bolo to ovela lepsie ...aj ked nie uplne dokonale.
    Mozno niekomu zakalena polievka nevadi...mne vsak ano :-) Aj chut sa mi zda ina .


    @zareaguj
     1x 45678
  • kvakac - fotkaKvakac 30. septembra 2018 o 20:25

    Moja rada znie doliať studenej vody do hrnca a nechať pomalý rozvariť . Ak je plný hrniec, tak odobrať tekutinu a miesto nej doliať studenej vody. Mám to vyskúšané, keď som niekedy z netrpezlivosti dal sporák na silnejšie, hlavne v začiatku varenia. Ten kal sa zrazí a potom preliať cez husté sito.
    @zareaguj
     2x sracz, 45678
  • sovka62 - fotkaSovka62 1. októbra 2018 o 05:59

    Presne ako píše @Kvakac , rýchlo a účinne. Ak polievku neustrážim a začne besniť prudkým varom, prudko do nej vlejem hrnček veľmi studenej vody a hneď sa spamätá. Kým sa dovarí, kal klesne ku dnu a je po probléme.
    @zareaguj
  • radox1 - fotkaRadox1 1. októbra 2018 o 08:57

    varim v rure,mam pokoj,nemusim sledovat,a a je uplne číra.

    » varecha.pravda.sk/recepty/silny-slepaci-vyvar/65219-recep...
    @zareaguj
  • bubaya - fotkaBubaya 1. októbra 2018 o 09:26

    @Radox1 (1.10.2018 08:57)

    Ja už som nad tým párkrát rozmýšľala, však keď ide lekvár, škvarky, sviečková... tak aj polievka. Ja varím podľa tohto receptu:
    » varecha.pravda.sk/recepty/hovadzia-polievka-najlepsia-na-...
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarKecupicek 2. októbra 2018 o 11:39

    Táto rada je od mojej dobrej kamarátky, vyučenej kuchárky. Pokiaľ idete variť akúkoľvek mäsovú polievku, dajte do hrnca iba mäso a priveďte do varu. Odstavte, vodu z mäsa vylejte do odpadu a dajte novú, môže byť aj teplá. Dajte potrebné ingrediencie a pomaly varte, pokiaľ nie je mäso mäkké. Z kupovaného kuracieho mäsa sa tak bez problémov uvarí nezakalená a chutná polievka. Odstráni sa tak pach po prášku, ktorým kurčatá posýpajú, aby sa ľahšie dali ošklbať. Aby pekne voňala dajte 4 guľky nového korenia a malú vetvičku ligurčeka- čiže magi korenia. Na druhý deň je polievka ešte chutnejšia, tak si ju pre hostí pripravte deň vopred. Veľa zdaru!
    @zareaguj
     1x 45678
  • mijaita - fotkaMijaita 2. októbra 2018 o 11:49

    @Kecupicek takhle se vari dobre PHO. Voda se vyleje nekolikrat, zhruba 4x. Varim obcas kachni, opravdu vylejvam, vyvar je pak ciry! Jinak vyvary delam v papinaku, cirejsi uz vyvar byt nemuze.


    @zareaguj
  • tinca - fotkaTinca včera 12:04

    @maorka tu je moja rada,maminka ma naučila dať do vývaru, polievky akéjkoľvek /kuracia,slepačia,hovädzia.../surový olúpaný väčší zemiak spolu so zeleninou a je po zakalení.Samozrejme polievka sa musí variť od začiatku veľmi pomaly,len prebublávať.Vyskúšaj!
    @zareaguj
  • radox1 - fotkaRadox1 včera 13:21

    @Kecupicek (2.10.2018 11:39)

    nastastie z kurata nikdy polievku nerobim,len zo sliepky alebo hvädziny.
    @zareaguj


Pridaj komentár do diskusie:
Táto funkcia je len pre prihlásených!

Pre pokračovanie sa prihláste svojou Varechovou prezývkou a svojim heslom:


alebo môžeš použiť:

Prihlásenie cez Facebook

Registrácia

Registrácia a používanie webu Varecha.sk je zadarmo.
Podmienky používania a ochrana osobných údajov




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist