Varenie

Vyzerá to ako auto?

zdenka111 - fotkazdenka111, 14. apríla 2013

Prvý krát som sa pokúšala spraviť tortu obtiahnutú z domácou poťahovkou zo sušeného mlieka,podľa receptu z internetu:
150g práškoveho cukru
150g sušeného mlieka
2 polievkové lyžice oleja
2 polievkové lyžice medu
4 polievkové lyžice vody.
Hmota sa lepila,bola riedka a nedalo sa z nej nič modelovať.Nakoniec som to horko ťažko nalepila na auto,aj to sa mi nakoniec celé roztieklo :/ (viď profilovku ) Čo myslíte ,čo som spravila zle?

@zareaguj


Diskusia k téme

kimlo
Vyzerá to ako kamarátov bledomodrý Opel Meriva... :-)
katka78
Nie som odborník na poťahovky, robila som ju len dvakrát - prvý a posledný :))) ...ale zdá sa, že tekuté ingrediencie vyhrali boj nad sypkými a preto sa ti nevytvorila pekná pevná hmota.
Predpokladám, že vody nebolo treba až tak veľa, mohla si pridávať postupne a dať len toľko, aby bola hmota hladká a ucelená, nie rozliata.. inak ma tá fotka veľmi pobavila, hoci je mi ľúto tvojej premárnenej snahy.. Nevadí, možno nabudúce :)
abdul
Podobá sa na auto, ale predovšetým či chutila oslávencovi. Tvar torty je dôležitý do prvého zakrojenia. Potom je to jedno. Oslávenec bol isto spokojný a torta splnila účel. Ja by som si dal aj dnes.
luss44
ja som robila podobnú poťahovú hmotu pred 2 týždňami, len tam nešiel med a vodu som pridávala po malých lyžičkách, len koľko to potrebovalo a robilo sa mi s ňou perfektne, dobre sa vaľkala. podľa mňa problémy spôsobil práve ten med, skús nabudúce bez neho. a pár kvapiek mandľovej arómy treba pridať, hneď má hmota marcipánovú chuť.
viera1
@zdenka111 toto zloženie používajú v cukrárenskej výrobni a je osvedčené (voda tam nie je):

10 dkg polotučného sušeného mléka,10 dkg moučkového cukru,1 bílek,1 lžíce oleje,1 lžíce medu
viera1
Medzi nami-skúšaj a určite sa raz vydarí tak,že budeš spokojná.
vini55
Nech sa ti darí, to moje po havárke vyzeralo lepšie, je zaujímavé , že admin púšťa v poslednej dobe diskusie ľudí čo sú sotva deň na tejto stránke, preto odišla Čistinka a tí čo za niečo stáli. Škoda stránky, veľa ľudí radšej odíde ako by mali reagovať na kydy tých čo sú tu hodinu.
Admin bolo by dobré, keby reagovať mohli ľudia čo sú minimálne 6 mesiacov na stránke, takto tí čo majú snahu o dobré recepty a pomoc druhým zdvihnú kotvy a nech sú tu tí čo len rýpu s prepáčením do ho*** a v skutočnosti to to má 14 a má radosť....
katkat
@vini55 ludia neodchadzaju kvoli novym varechacom, ktori pridavaju diskusie, v ktorych sa pytaju na nazor alebo rady ostatnych... Ludia odchadzaju kvoli ludom, ktori sa nevedia slusne vyjadrovat a su zli na druhych tam, kde to vobec nie je potrebne. A kvoli takym, ktori vytvaraju na vareche zbytocne dusno, svojimi nevhodnymi poznamkami... Trosku slusnosti nezaskodi..
katkat
A je fakt strasne hrdinstvo nadavat niekomu cez internet..
smajliqa
@vini55
zachoval si sa ako tvoja profilovka.... toto sa nerobi... iba si pytala radu.. nie,??
vini55
Jasne , každý čo je tu 15 minút je frajer a dobrý, no dobre držte sa toho,
@smajlinqa buď tak dobrá a uražaj mňa nie nie moje prasiatko a aj pre takéto reakcie tu končím. Čistinka mala pravdu.
P.S
Pýtala radu ? Skús sa opýtať na jej email a potom uvidíš kto má pravdu ten tu len vyrýva . Majte sa krásne .
milad
...oleja je priveľa, stačí pár kvapiek a cukru primálo k vode a medu. Na 250 g suš. mlieka treba 500 g cukru, pár kv. oleja, alebo hoblinka stuž. tuku, 2 PL medu a 4 pl vody- bude sa to ťažko spracúvať, ale v pekárničke to ide ok. Hmota je super, skúšaj.
silvi
@admini spíte? Priamu urážku nezmažete? @vini55 ani nos medzi očami ti neverím, žeby si mal k dispozícii niečiu IP adresu. Si natoľko zaostalý, že zverejňuješ kadekde svoju e-mailovu adresu. Mimochodom, nie je problém si vygoogliť túto adresu a hneď vidíme tvoje tel. číslo. Takto si človek, ktorý sa v IT ako-tak vyzná súkromie nechráni. Úbohý pokus
arasidka
Zdenka, priznám sa ti, že ja by som neurobila ani fúrik s jedným kolieskom. Radšej vyvaľkám a upečiem sto lokší, ako keby som mala upiecť tortu v tvare auta. Hlavu hore, iste je už torta zjedená a chutila!
Mala si povedať, že je to štýl Picasso a basta :)
ankabanka
je to hruza, ake komenty sa tu pisu vseobecne a vraj ludia odchadzaju. cudujete sa im? alebo kto do teba kamenom - ty najdi vacsi???
@zdenka111 peciem malo ale ked citam tvoje zlozenie tak vidim ze tekutin v pomere k tym prachovym zlozkam je strasne vela, takze to ozaj muselo tiect.
pozri tkatka torty, ta ma vela praxe. a tiez videa v youtube je mnozstvo receptov a vidis ako aj vyzeraju. takze mozno nabuduce, ved nietori tu sa stale ucime
irenaw
napísala, že sa jej to roztieklo, dostala rady, že má nesprávny pomer surovín, hotovo... či čo sa tu rieši okrem roztečeného poťahu?
evanaaa
Čakám aj na reakciu @zdenka111 , aby to nebolo len o poradení, a dúfam, že tu aj zostane. Ale rady sa zišli aj mne, tiež za ne ďakujem.
stacy77777
neviem, kto je @zdenka111 , @vini55 nám tu tvrdí,že je niekto iný,či čo...podstatné je @vini55 ,keď už sa tu oháňaš Čistinkou,že ona by sa NIKDY neznížila k tomu, aby niekoho urážlivo nazvala v diskusii a tvoj komentár by sa jej určite nepáčil...@zdenka111 - nájdeš tu veľa dobrých ľudí,aj veľa dobrých receptov,trebárs aj na poťahovú hmotu, stačí zadať do vyhľadávača...a nikto učený z neba nespadol,ani každý recept nemusí výjsť na prvý krát,hoď všetko za hlavu
zdenka111
na varechu chodievam každy den do počitača sa moc nerozumiem nechodim na facebok ani nič nepišem nie som nikde zaregistrovana to pisala moja dcera a to auto ma moc netrapi aspon sme mali z deckami srandu pri tom modelovani . za recepty dakujem niekedy vyskušam toto je moj prvy komentar