Rôzne

Vôňa jari

kecupicek - bez fotkykecupicek, 26. apríla 2019

V stredu zazvonil mobil a dáma Michaela sa vrhla na mňa guľometnou paľbou slov na tému francúzskych voňaviek. Mám rôzne voňavky aj z Paríža, z Talianska aj od našich susedov dookola. Chcela som si sadnúť pod orgován na lavičku. Nebolo na nej nič, ale odrazu, ako sadám taký pichanec až som vyskočila. Práve tam? Dumám o vôňach, že tie prírodné sú najkrajšie, tu nepriateľ číslo jeden- osa. Mám dilemu- sedieť a vdychovať vôňu jari, alebo vyskočiť a likvidovať osy. Ako to robíte vy? Aj navoňaná dáma môže predsa likvidovať tú pliagu?Len musí vedieť dobre utekať pred votrelcom! Utekali ste niekedy?

@zareaguj


Diskusia k téme

cesminaz
:-) no ja musím utekať duplom,lebo som alergická na uštipnutie osi aj včeli :-)) Občas utekám aj s poriadnym krikom :-)) ale jar napriek tomu milujem.Všetko kvitne a krásne vonia...
1x lakey5
kecupicek
Je to veľká sranda, ale neberte to na ľahkú váhu. Vo vedľajšej obci uštipla ženu v máji včela a než s ňou manžel dorazil do nemocnice zomrela. Zostali po nej štyri maličké deti. Po pohrebe všetky úle utesnil, niečím polial a na konci záhrady podpálil. @Keszenemcipen (27.4.2019 09:58)

radost
@Kecupicek (27.4.2019 10:30)

ja ťa nepoteším..maďarsky viem len jesť a spať
ale
voňavky žiadne..neznášam-ten výťah smrdí často
ale tá vôňa orgovánu teraz-to pravé orechové
sem-tam pichla osa-už radšej nechodím bosá
alergiu mám inú
na ufrfľaných kritikov
na rozhádanú pre nič rodinu..
JAR a kvietky
milujem všetky
to náhradné-za odíduvšie z domu-dietky..
teraz chýba dážď
jesť mám čo
len zaliať treba
:-)
kecupicek
Bol 1. máj a my na zájazde v Budapešti. Stratili sme sa hneď za prvým rohom. Sadli sme si na lavičku v parku a dumali, čo ďalej. Vôňa rozkvitnutých kvetov a študenti s knihami na kolenách nám našepkali. Našli sme kníhkupectvo a tam vôňa vonných tyčiniek evokovala, že to bude antikvariát. Na rebríku stála asi 70 ročná navoňaná dáma, s drdolom ako babička od Boženy Nemcovej,
keď ju manžel oslovil:- kižašoň- /píšem foneticky, maďarsky neviem/
tak sa s ňou zatriasol rebrík, že skoro spadla z trojmetrovej výšky.
Bola veľmi milá a pochopila čo potrebujeme. Nakúpili sme a poďakovali: Keszenem cipem. Podľa mapy sme našli náš autobus. Vymrznutí sme sa tešili na vôňu domova.Sprievodca prišiel posledný, vraj sa stratil.
nephilim
@Kecupicek : Utekám. Pred kliešťami. Pred rokmi borelióza. Počas jedenástich minút ma stihol infikovať. Osy vraždím. Včely nie, med mám rada.

Včera som si bola dať umyť auto. Vraj saharský piesok. Brat frflal. Ako inak. Navigoval telefonicky. Že mám GPS v mobile i v aute. Aj tak netrafím. Lebo ma to nezaujíma. Kyslo podotkol, že kníhkupectvo, antikvariát, blší trh a bazár my ženy zaňucháme na kilometer. Nech je to hocikde vo svete. Sme holt talentované.

V Austrálii som si jar ani jeseň neužila. Iba doma som nadšene hopsala v záhrade. Obštipkávala som orgován. Užívala som si máj (Hynku! Viléme! Jarmilo!) Zo susedovej záhrady zľava ma so záujmom sledovali srnky. Zprava štyri prítulné mačky. Že kedy sa z toho rebríka strepem. Nech je zábava.

angelikasch
@Nephilim (28.4.2019 09:56)

Ak nemáš na repelent a máti ti dáva malé (alebo žiadne) vreckové, pošli @redakcia IBAN (pre istotu aj SWIFT), nech mi ho posunú na mail, ktorý som použila pri registrácii, a pošlem ti finančné prostriedky. Keď budeš chcieť, prihodím ti ešte čosi na bežecký tréning u Róberta Kresťanka a Nadi Bendovej.
zolik
@123 (28.4.2019 12:52)
Taketo veci by sa tu nemali zverejnovat. Toto uz povazujem za podpasovku.

denyany
Hmyz má už dávno nepoštípal, bojím sa však kliešťov, je ich priveľa, infikovaných, malých ... A utekala som naposledy na električku. Stihla som ju. A jar zbožňujem. Všetku tú zelenú trávu, čo je zrazu všade, žiarivo zelené lístky vŕb , kvitnúce stromy, pestrú paletu kvetov v záhradkách a parkoch. Všetky tie vône v zohriatom vzduchu, predĺžujúce sa dni... Jar je nádherná!
kecupicek
Keď pracujem medzi kvetmi v záhrade, neznášam zápach repelentu. Manžel si sem tam zafajčí a na neho nejdú ani komáre ani osy. Keď som bola doma a môj ocko vytáčal med, vždy som mu pomáhala a nešlo na mňa nič, včely neznášajú ľudský pot. Nemyslite na to, že sa pri práci zababrete, pekne sa vždy vysprchujte čistou vodou, nie šampónom, aby si včely nemysleli, že ste kvet-obor.
kecupicek
Prečo depresie, keď chce rozhadzovať peniaze? Márnotratnosť. Je plno účtov, ktorých majitelia žijú na hranici chudoby a jeden repelent ich tak určite vzrušuje. Vilko Rozboril je ten správny mecenáš, on to posúva tým čo to potrebujú. @Kimlo (28.4.2019 12:37)