Varenie

Vianočka bez kvasníc..

kiwinka21 - fotkakiwinka21, 20. júna 2012

ahojte kuchári, poprosim vedel by mi niekto poradiť ako upečiem
vianočku, knedlu prípadne langoše bez kvasníc??? vdaka mojej
alergii kvasnice nemôžem,,ani čerstvé ani tie v prášku..a ešte malá
ozázka..čo by som si mohla dať na krupicovú kašu okrem kakaa a
škorice??lebo ani to nemôžem..:-) ďakujem pekne za každú radu..

@zareaguj


Diskusia k téme

arasidka
skús si nájsť recept na krupicové flamery. Tam nepoužívam kakao, ale vychladnuté flamery, vyklopené z bábovkovej formy, nakrájané na kúsky ako koláč, položím na tanier a obložím ovocím, najradšej máme marhuľový kompót , trošku to podlejem šťavou z kompótu. Alebo ríbezle, buď ako sladký kompót, alebo čerstvé, poprášené práškovým cukrom.
lilienocka
No mne chuti krupica aj ked je poliata preprazenym maslom a posypana vanilkovym cukrom ...
nadia56
Vianočka z tvarohu

Potrebujeme:

250 g tvarohu, 150 g rozpusteného masla, 150-200 g cukru, 2 celé vajcia, 0,5 dcl mlieka - pozor, radšej menej, aby cesto nebolo riedke, 500 g hladkej múky, 2 prášky do pečiva, 7 dkg hrozienok, mandlí alebo orieškov, vanilkový cukor, citrónovú kôru
Ako na to:

Z cesta pletieme hneď vianočku - nekysne. Pečieme ako vianočku z normálneho kysnutého cesta, zo začiatku nastavíme rúru naplno, necháme zapiecť, znížime teplotu a dopekáme. Špajdľou skúsime, či je upečená.
 www.dobre-recepty.sk/detail/11928-vianocka-z-tvarohu/...

majo51
v čechách používajú ako posýpku aj strúhaný perník.
evanaaa
@kiwinka21 , je mi ľúto, že nemôžeš spomenuté potraviny, každý, kto je obmedzovaný ( diabetici, celiatici, ap.), ťa pochopia. Ale ak môžeš prezradiť, aký zdravotný problém máš, sama neviem naň prísť. A na krupicu si môžeš nakvapkať aj med alebo nejaký toping, ak môžeš, ovocné pyré, a podobne, ako ti tu aj radia.
kiwinka21
dakujem pekne vsetkym..zajtra vyskusam knedlik ku svieckovej..sa tesim.:-)) evanaaa mam histaminovu intoleranciu..slak ma trafi vsetko co lubim nemozem.:-) ale to ovocne pyre skusim z jablka asi..:-)
kiwinka21
noo tych hrncekov by som potrebovala cely regal z ikei..:-))))))))))))