Bravčové medailónky na víne s hrnčekovou knedľou
Foto: miminka011
Co dobre urobit na veceru? Napadlo ma skonbinovat hrncekovu knedlu a bravcove medailonky. Moja prva knedla sa vydarila a cele jedlo dopadlo na jednotku.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Masko: | |
300 g |
|
|
|
olej |
|
Omacka: | |
300 ml |
|
1 lyzicka |
|
200 ml |
|
Knedla hrncekova: | |
1 kus |
|
60 g |
|
|
|
cerstva |
|
1 hrncek starsi |
|
30 g |
|
Postup
-
1
Najkrajame masko na platky. Osolime, okorenime a potrieme ho olejom. Dame do chladnicky na 3 hodiny (min).
- 2
Zmiesame vsetky suroviny na knedlu a zmes dame do vymastenych a vysypanych poharov (naplnime asi do polky). Pohare ulozime do nadoby s vriacou vodou (3/4 vysky pohara). Varime asi 40 minut na miernom ohni. Vyberieme pohare a vyklopime knedlu.
- 3
Masko dame na panvicu opiect kym sa nezatiahne. Potom prilejeme vino a necame prevriet. Nakoniec pridame smotanu zmiesanu s mukou a pockame kym omacka nezhustne. Mozeme podavat. Hmmm.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu