Bravčové medailónky na víne s hrnčekovou knedľou
Co dobre urobit na veceru? Napadlo ma skonbinovat hrncekovu knedlu a bravcove medailonky. Moja prva knedla sa vydarila a cele jedlo dopadlo na jednotku.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| Masko: | |
| 300 g |
|
|
|
|
| olej |
|
| Omacka: | |
| 300 ml |
|
| 1 lyzicka |
|
| 200 ml |
|
| Knedla hrncekova: | |
| 1 kus |
|
| 60 g |
|
|
|
|
| cerstva |
|
| 1 hrncek starsi |
|
| 30 g |
|
Postup
-
1
Najkrajame masko na platky. Osolime, okorenime a potrieme ho olejom. Dame do chladnicky na 3 hodiny (min).
- 2
Zmiesame vsetky suroviny na knedlu a zmes dame do vymastenych a vysypanych poharov (naplnime asi do polky). Pohare ulozime do nadoby s vriacou vodou (3/4 vysky pohara). Varime asi 40 minut na miernom ohni. Vyberieme pohare a vyklopime knedlu.
- 3
Masko dame na panvicu opiect kym sa nezatiahne. Potom prilejeme vino a necame prevriet. Nakoniec pridame smotanu zmiesanu s mukou a pockame kym omacka nezhustne. Mozeme podavat. Hmmm.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu