Varenie

Veterniky- pecenie

smajliqa - fotkasmajliqa, 4. apríla 2012

ahojte...
chcela by som robit veterniky, len neviem jednu vec.
niketore pisete, ze treba dat do rury pohar s vodou a plech s veternickami tam vlozit az bude voda vriet..
je to vraj preto, aby sa uvolnila para, a veterniky sa krasne nadychali...

bola by som vam vdacna za vase rady, a ake s tym mate skusenosti,, je to nutne????
dakujem....

@zareaguj


Diskusia k téme

jajanai
já tam hrneček s vodou nedávám, ale nesmí se trouba otevřít během pečení, a věnečky jsou krásně nadýchané
mojack
Plynova rura veľmi vysušuje- možno preto je tam pohar.
Ja mam elektrickú a nedávam.
monnikk
ja tiez pohar nedavam...ruru neotvaram min. 10 min....sledujem to cez sklo...ak sa rura otvoti skor venceky klesnu
hubata
Ja tiež nie .......ani som to nepočula takú radu.
3sandra3
počula som takú radu, ale veru , neskúšala som a veterníky som už piekla,,,, tiež som rúru neotvárala a pozorovala som cesto cez sklo. Možno naozaj to skôr do plynovej rúry.
elisticka
ja ked peciem veternicky tak ich pred pecenim pokropim vodou ..ale to som zacala robit az pri celiatickych a veru sa mi vydarili krajsie ako klasicke ..v elektrickej rure ...a neotvaram tiez asi 10 minut...
helca103
tiež robím veterníky aj venčeky bez hrnčeka v rure a neotváram 10 minut aby sa pekne nafukli. Ale pravdu má aj @elisticka niekto pokropí vodou ale základ je, neotvárať rúru skôr.
kuchticka
Nedavam hrncek s vodou, ale je velmi dolezite, aby bola rura vopred dobre vytopena a tiez to "neotvarit" prvych aspon 10 min. Vzdy sa mi podarili.
soncya
ja prepláchnem plech studenou vodou, potom nastriekam veterníčky a dám piecť.
havino
ja zapnem ruru na 200 C, hned vložím aj nadobu so studenou vodou, antikorovu misku a viac si vody nevšímam, z vody sa bude tvoriť para a ta podporuje rast veterníkov, pečiem ich už 20 rokov, mám odskúšené aj bez vody aj s vodou, daj si ju do rury, určite viac podrastu,ako bez vody a to mám aj teplovzdušnú ruru, z cesta striekam len jednu vrstvu a takto pekne podrastu , pečiem do 20 min bez otvárania dvierok

 varecha.pravda.sk/recepty/karamelove-veterniky/25273-rece...